Mircea Purcaru: „Liberalii protestează împotriva propriilor proiecte”

Mircea Purcaru: „Liberalii protestează împotriva propriilor proiecte”

Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE, apreciază poziţia UDMR faţă de moţiunea de cenzură pe care PNL şi USR vor să o iniţieze. „Nu atât refuzul de a semna o moţiune de cenzură evident lipsită de şanse, cât ironiile lui Kelemen Hunor la adresa liberalilor au fost edificatoare. Mai exact, liderul UDMR spunea că nu prea pricepe de ce un partid care se numeşte liberal este împotriva unor măsuri fiscale liberale. Noi, în schimb, pricepem, PNL încearcă orice, chiar şi nişte prostii cât roata carului, pentru a critica Guvernul, în speranţa că repetarea unor minciuni, oricât de grosiere şi de evidente ar fi ele, vor mai reduce din cota de popularitate a coaliţiei PSD-ALDE şi vor da impresia că PNL este conducătorul opoziţiei”, afirmă Mircea Purcaru (foto).

„În mod cu totul caraghios, PNL îşi obligă primarii să protesteze, să iniţieze acţiuni în instanţă împotriva unor măsuri menite să aducă un trai puţin mai bun celor care i-au ales. Prin protestele şi acţiunile lor, dictate pe linie politică, primarii le arată, practic, alegătorilor, că nu îi interesează decât să aibă ei puşculiţa plină, nu să câştige cetăţenii un pic mai bine. Pe data de 31 martie 2017, PNL, prin parlamentarii săi, depunea o iniţiativă legislativă în care se prevede reducerea impozitului pe venit şi pe a celui pe profit de la 16% la 10%, argumentând că aceasta va duce la creşterea locurilor de muncă. Acum, îmboldiţi din spate fie de prostie, fie de interesele unor grupuri din interior şi dinafară, conducătorii centrali şi locali îi obligă pe primari să protesteze împotriva iniţiativei lor legislative! Prostie, subordonare sau disperare ? Cred că puţin din fiecare. Daniel Constantin, fostul copreşedinte ALDE, spune că România are nevoie de reforme profunde. Or, prin măsurile fiscale şi nu numai, pe care le promovează, coaliţia PSD-ALDE urmăreşte tocmai o reformă profundă, prin schimbarea paradigmei fiscale, pentru a se ajunge la principiul de bază al liberalismului, statul minimal. Pachetul de măsuri fiscale va avea ca efect resimţirea de către fiecare cetăţean a dezvoltării şi creşterii economice. Pentru că un stat minimal, cum doresc adevăraţii liberali, nu înseamnă un stat slab, aproape de extincţie, cum l-au făcut băsiştii, vopsiţi acum în PNL-işti, ci puternic prin funcţionarea instituţiilor sale democratice. Un stat cu adevărat de drept, nu căpuşat de diverse grupuri de interese de tip mafiot, din interior şi din exterior”, subliniază Mircea Purcaru, vicepreședintele ALDE Arad.

  1. Sindicatele ,oamenii de afaceri, sistemul bancar, angajatii din sistemul privat si sistemul public spun ca modificarea ” Codului Fiscal ” este o mare prostie si nu se cunosc toate urmarile si nu s-a facut un studiu de impact privind aceste modificari, numai trompeta rosie continua sa spuna minciuni si prostii.

    Raspunde
  2. Ce sa spun? Dupa doua cresteri salariale succesive pana si sindicatele si-au nuantat pozitia.O parte a mediului privat a inteles si acceptat modificarile. Singurii care sunt intransigenti sunt hastagistii care nu au citit, nu au inteles dar sunt impotriva.

    Raspunde
  3. Tic-tac tic-tac , mai oleaca !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.