Mircea Purcaru: Nu impozitarea Bisericii este soluția, ci parteneriatul

Mircea Purcaru: Nu impozitarea Bisericii este soluția, ci parteneriatul

Mircea Purcaru, vicepreședinte al ALDE Arad, este de părere că impozitarea veniturilor Bisericii nu ar fi deloc o „aventură fiscală”, cum a spus președintele României, Klaus Iohannis, ci o măsură normală din punct de vedere fiscal.

Numai că, afirmă Mircea Purcaru, ar fi o soluție contraproductivă. „Președintele României a spus că impozitarea Bisericii ar fi o aventură fiscală și că el este împotrivă, doar din rațiuni electorale, pentru că este clar că un președinte care susține impozitarea Bisericii nici măcar nu mai trebuie să se gândească la un nou mandat. Pur și simplu a dorit să nu-și piardă capitalul electoral. Strict fiscal, măsura ar fi cât se poate de corectă, numai că ar fi total contraproductivă. În momentul în care impozitezi veniturile bisericii, poți să-i iei adio de la parteneriatul Biserică-Stat, care funcționează pe plan mondial, iar în Europa, cu precădere, în Germania și Franța. În România lui Băsescu au fost doar declarații de bune intenții în acest sens, numai și numai pentru a atrage liderii bisericilor neo protestante, cu carnet de partid, momirea lor cu afaceri cu statul. Cred că PSD poate să realizeze cu adevărat acest parteneriat, dacă nu cu toate Bisericile, măcar cu Biserica Ortodoxă. Sunt convins că și celelalte Biserici ar urma exemplul, rezultatul fiind benefic pentru societate”, spune Mircea Purcaru.

Care și explică, la modul concret, ce presupune un astfel de parteneriat: „Biserica va avea în grijă copii handicapați, bătrâni abandonați, oameni ai străzii, luând asupra sa o parte din povara Guvernului.. Pentru a avea fonduri, este obligată să facă afaceri, să înființeze firme, să aibă profit. Dacă acest profit este impozitat, dispar resursele pentru susținerea programului social. În concluzie, Statul este cel care poate să pună condiții Bisericii: ori accepți parteneriatul, ori te impozitez!”

  1. terminati cu minciunile si jafurile la adresa romanilor plecati dela guvernare pana nu falimentati intreaga economie

    Raspunde
  2. voi in afara de cresterea si aparitia de noi taxe pentru a avea bani pentru clientii politici , ce stiti sa faceti nu aveti n icio strategie de dezv,oltare nu faceti reforma administrativa doar capusati banii romanilor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.