Mircea Purcaru: „Protestele sindicaliştilor sunt orchestrate politic, prin manipulare”

Mircea Purcaru: „Protestele sindicaliştilor sunt orchestrate politic, prin manipulare”

Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad, consideră că sindicaliştii sunt manipulaţi pentru a protesta împotriva trecerii taxelor sociale de la angajator la angajat.

„Este ilogic să protestezi împotriva unei măsuri care, la urma urmei, este în favoarea ta. Faptul că, fără să scadă salariile, angajatul va beneficia de calcularea pensiei pe o bază de contributivitate mai mare ar trebui să fie un argument în favoarea aplicării măsurii. O dovadă clară de manipulare: «Ministrul Muncii admite că salariile pot scădea după transferul contribuţiilor sociale», se arată într-un titlu «exploziv» al unui articol postat pe un site de ştiri central. În realitate, ministrul Lia Olguţa Vasilescu declara, în cuprinsul articolului, că angajatorul, fie privat, fie de stat, va fi obligat prin lege să treacă acele contribuţii în salariu. Niciun angajator de bună credinţă nu pierde nimic, iar salariile nu scad, ci, dimpotrivă, ar înregistra o mică creştere. Totuşi, mai spune ministrul, nimeni nu poate garanta că un angajator ar putea decide să scadă salariile. Acest lucru se poate întâmpla oricând, fie că se schimbă legea, fie că rămâne aşa cum este acum, posibilitatea scăderii salariilor nu are nicio legătură cu modificarea legii. Titlul, evident manipulator, este menit să-i sperie pe angajaţi, să-i facă să reacţioneze negativ. Mai ales cei din sectorul de stat ar trebui să aprecieze faptul că statul, prin această măsură, asigură pensii mai mari decât cele calculate după actualul sistem.Valul de proteste este evident orchestrat politic, pentru a pune presiune pe Guvern, pentru a-l discredita pe orice cale, pentru că, dacă va reuşi să-şi ducă până la capăt programul de guvernare, opoziţia nu va mai avea nicio şansă la următoarele alegeri”, susține Mircea Purcaru (foto).

  1. Ar fi bine sa te iei de mana cu Vosganian si sa numarati ouale taranilor !

    Raspunde
  2. Dispari in ceata densa ma aratare hadesiana ! bre Galis tu chiar vrei sa faci terci ALDE , nu-l mai lasa pe gangavul asta sa mai grohaie si fa-ti ordine in ograda !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.