Mircea Purcaru: „Sunt curios pe cine vor susţine la prezidenţiale liberalii arădeni, sub comanda lui Falcă”

Mircea Purcaru: „Sunt curios pe cine vor susţine la prezidenţiale liberalii arădeni, sub comanda lui Falcă”

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, este de părere că vicepremierul Liviu Dragnea are dreptate când spune că liberalii din teritoriu ar trebui să dea dovadă de bun simţ şi să renunţe la funcţiile deţinute în fruntea instituţiilor deconcentrate ale statului. „Chiar după ce PNL a ieşit de la guvernare şi a rupt USL, ei au rămas pe funcţii, fără ca alianţa PSD-UNPR-PC să facă demersuri pentru a-i schimba. Dar, să treci cu arme şi bagaje în tabăra celor pe care alegătorii i-au dat jos este deja prea mult, înseamnă bătaie de joc la adresa celor care te-au votat. Înseamnă, de asemenea, că vrei să rămâi acolo pentru a sabota pe orice cale, din interior, actul de guvernare, în folosul acoliţilor lui Băsescu”, spune Purcaru.

Pe de altă parte, liderul conservatorilor arădeni „regretă sincer” situaţia „jenantă” în care sunt puşi susţinătorii PNL din Arad. „După ce au ajuns să voteze, fără să ştie, pentru Traian Băsescu, respectiv pentru PPE, alegătorii arădeni susţinători ai liberalismului au ajuns într-o situaţie jenantă. Liderii PNL Arad au declarat că vor să fuzioneze cu PDL pentru coagularea dreptei şi victoria la prezidenţiale a unui candidat al dreptei şi că Traian Băsescu nu are nici o legătură cu aceasta. Cine poate să-i creadă, din moment ce şeful lor, în viitorul partid, va fi Gheorghe Falcă, adică finul lui Băsescu şi viitor şef al PMP, cel puţin la Arad, după ce îşi va încheia mandatul de primar? Sunt curios pe cine vor susţine la prezidenţiale liberalii arădeni, sub comanda lui Falcă, pe Iohannis sau un alt candidat desemnat de viitorul partid, sau pe Cristian Diaconescu, cel care a afirmat foarte limpede că este candidatul lui Traian Băsescu? În paranteză fie spus, ce speră Cristian Diaconescu de la candidatură, nu este foarte clar. Să declari că eşti candidatul lui Traian Băsescu înseamnă să renunţi din start la 7,4 milioane de voturi, dar să mai susţii şi că eşti om de dreapta, după ce ţi-ai construit toată cariera politică exclusiv ca reprezentat al unui partid social democrat, este curată neruşinare”, a declarat Mircea Purcaru.

  1. nu mai fi asa curios nea Mircea ca stii ce se spune despre curiosi: ca mor repede (politic vorbind desigur ca in rest puteti trai mult si bine)

    Raspunde
  2. ca votant liberal nu am nici o problema cu fuziunea cu PDL sau cu optiunea iesirii din ALDE spre PPE. Intrebarea ar trebui pusa altfel. Poate viitorul partid rezultat din fuziune, pozitionat pe centru dreapta sa dea satisfactie alegatorilor liberali? NU prea cred! Daca ne gandim un pic vedem ca nici PNL nu mai reuseste sa activeze votantii liberali. Se poate spune si asa: paguba-n ciuperci.
    La Arad PNL nu a propus nimic, nu a avut, din cauza unor consilieri inepti, nici o inititativa, deci nu prea are cum sa se planga, ca prin fuziune, proiectele lor, viziunea lor, principiile sau valorile, ar fi trecute in plan secund.
    La Arad PNL a fost ingropat de Cristina, Galis si Bilcea odata cu venirea lor si nu acuma. Fuziunea nu ar face altceva decat sa asigure o rebrandizare si o credibilizare a basistior.

    Raspunde
  3. Este de observat ce inseamna fuziunea PNL cu PDL. Prin fuziune se creeaza un nou partid. Acest nou partid va avea un statut mai democratic sau va pastra mizeriile din statutele anterioare? Intrebarea este pertinenta fiindca din statut se regleaza modalitatea de prmovare in interiorul partidului. Din statut va rezulta un partid care promoveaza meritocratia sau unul care urmareste protejarea unui statusquo al liderilor prezenti.
    Liderii din cele 2 partide, prin statut, vor alege intre 2 variante:
    1. sa fiu un partid puternic si eu neica nimeni – promovarea pe merit risca sa excluda politrucii;
    2. sa fiu lider de partid, chiar daca partidul este un jeg total.
    Ce credeti ca vor face liderii celor 2 partide, ce vor alege, meritocratia sau pastrarea privilegiilor?
    Raspunsul vi-l puteti da singur.
    Daca si la varful celor 2 partide vor fi in comisia de negociere a fuziunii (unde se discuta de fapt mecanismele statutare) vor fi tot niste politruci ca cei din PNL Arad: Cristina, Calimente, Galis, Bilcea, Ciupe si altii, este evident ce nou partid vom avea … unul croit dupa metehnele si interesele guzganilor de la varf.

    Raspunde
  4. Ar mai ceva de discutat … cum vor reusi Crstina, Calimente si Bilcea sa-si asigure nominalizarile in interiorul noului partid care se va forma, in contextul in care Falca va face, dupa cum il duce pe el capsorul, listele?
    Eu cred ca Falca va face in asa fel incat sa scape de cei 3 politruci pentru ca:
    1. sunt niste incompetenti;
    2. au o imagine proasta spre jenanta;
    3. nu are niciun motiv sa aiba incredere in ei, ei fiind din PNL si nu din PDL;
    4. PNL are 7% la Arad si PDL de 4 ori mai mult, deci pe locul 4 vor cadea si propuerile PNL-istilor sau mai rau, fiindca propunerile lor vor fi negociate de trepadusi ca Bilcea si Cristina;
    5. Bilcea, Cristina s Calimente sunt in conflict cu proprii membrii. Ei mai rezista doar fiindca sunt sustinuti de delegatii pusi de ei, care la viitorul congres vor disparea, adica sunt niste cai morti si ar fi pacat sa pariezi pe ei.
    6. Membrii simpli ai PNL au fost dezobisnuiti, din cauza coruptiei interne, de a fi consultati si de a fi eficienti in cazul in care li se cere sustinerea, asa ca unul ca Falca va face ca cei 500 sa fie 400 si din astia 201 sa puna botul la smecheriile lui. 201! Adica un numar foarte mic, sau delegatii celor 201 care va fi un numar de doar cativa care vor putea fi mituiti cu niste oscioare de categoria a III-a si a IV-a.
    In conditiile astea cred ca cel mai castigat din tot PNL va fi Galis, care prin demisia de onoare va fi menajat, care nefiind la butoane sa incaseze toate frustrarile justificate ale membrilor si care are capacitatea de a ajunge la un mare de membrii PNL, va fi cel mai castigat.
    Daca acuma s-ar face un sondaj la Arad privind gradul de incredere sau de sustinere a politrucilor ca Bilcea, s-ar vedea ca pe asta nu l-ar votea nici nevasta-sa si in noul partid niste indivizi cu increderea macinata total vor pierde orice sansa la un loc eligibil, fie ca este unul pe listele la locale, fie o pozitie eligibila pe vre-un colegiu la alegerile parlamentare.
    Teoretic ar avea timp si ocazia data de alegerile prezidentiale sa recastige o parte sin increderea alegatorilor, dar dupa cum stim deja, inepti fiind si aroganti, si limitati si complet lipsisti de imaginatie si de capacitate de comunicare, nu vor reusi sa se recredibilizeze si-i vor oferi lui Falca toate argumentele de care asta are nevoie pentru a-i sterge dintre nominalizarile de candidati.
    Pe scurt, trupetii astia din PNL nu vor avea nimic adevarat, valoros si pertinent din punct de vedere electoral, de oferit lui Falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.