Miting de solidaritate cu soţii Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi de statul norvegian

Miting de solidaritate cu soţii Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi de statul norvegian

Asociaţia „Renaşterea” cu sprijinul confesiunilor creștine din Arad organizează sâmbătă, 16 ianuarie 2016, de la ora 11, în Piaţa Avram Iancu, un protest de solidaritate cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de la părinţi de statul norvegian.

„Asociaţia «Renaşterea» cu sprijinul confesiunilor creștine din Arad protestează împotriva abuzurilor Barnevernet (instituția protecției copilului din Norvegia) și în semn de solidaritate cu familia Marius și Ruth Bodnariu, familie a căror 5 copii au fost luați abuziv de către statul norvegian.

Până la această oră nu sunt clare și explicabile câteva aspecte privind procedura de separare a celor 5 copii. Ne deranjează forța extremă și abuzivă a Barnevernet, luarea copiilor în lipsa unor evidențe de abuz fizic sau psihic. Suntem profund indignaţi de faptul că mama nu-și poate alăpta bebelușul decât de două ori pe săptămână şi de faptul că se fac presiuni asupra mamei (Ruth) să declare că tatăl (Marius) este abuziv cu ea. Sunt inacceptabile amenințările la adresa lui Marius să nu facă public cazul, cu ameninţările că dacă o va face riscă să nu-și mai vadă copiii niciodată.

Astfel de metode și atitudini ne determină să acuzăm Barnevernet, implicit statul norvegian de lipsă de transparență, de amenințări și intimidări asupra familiei, asupra avocaților care se implică în aceste cazuri (unii dintre ei rămânând fără licență), de tentative de mușamalizare.

Prin acest protest aducem în fața opiniei publice abuzurile care se petrec în Norvegia, țară considerată model de civilizație. Cazul de față nu este singular, Norvegia având mai multe conflicte diplomatice de aceași natură cu Lituania, Polonia, Slovenia, Turcia, Brazilia, India, Rusia, Cehia.

De asemenea, prin acest protest suntem solidari cu familia Marius și Ruth Bodnariu, susținând cauza lor până la o rezolvare favorabilă. Denunțăm acțiunile abuzive, iraționale și inumane față de o familie normală, creștină. În același timp vrem să atragem atenția tuturor românilor care vizitează Norvegia împreună cu copiii, că se expun pericolului de a li se confisca copiii în baza unor motive banale care în alte țări civilizate nu sunt de natură să pericliteze sănătatea fizică și psihică a copiiilor.

Prin acest comunicat vă solicităm sprijinul în promovarea și mediatizarea acestui protest autorizat, pașnic, de solidaritate cu familia Marius și Ruth Bodnariu”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

  1. Sambata e 16 ianuarie 2016 si nu joi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.