MIZERABIL! Consiliată de avocaţi, conducerea UTA-ei LOVEŞTE în SUPORTERI! Pe când se „naşte” FC Arad? (UPDATE)

MIZERABIL! Consiliată de avocaţi, conducerea UTA-ei LOVEŞTE în SUPORTERI! Pe când se „naşte” FC Arad? (UPDATE)

Pentru că tot a fost vineri 13, conducerea UTA-ei a găsit de cuviinţă să „vomite” un comunicat de presă în care înfierează, probabil consiliată de avocaţi (că, măcar ăştia nu-s proşti, îţi spun ce vrei să auzi, dând prostei tale conotații juridice!), pe cine credeţi: Nici mai mult nici mai puţin decât pe Suporter Club UTA! Un gest mizerabil, că nu-l pot numi altfel. Observaţi că scriu la persoana întâi, deci e opinia mea, dacă tot au avocaţi aceşti „conducători” pe care-i are UTA azi (mă rog, asociaţia aia – apropo, sunt curios ce părere are Ionel Costin despre tot ce se întâmplă la club!)

În fine, ca să nu o mai lungesc, vă supun spre analiză mizeria cu chichiţe avocăţeşti „borâtă” (ca să nu mă repet!) de conducerea clubului:

Asociația Suporter Club UTA Arad, de aproape un an de zile, dezinformează agresiv publicul și propriii membri cu scopul de a discredita conducerea clubului UTA și a dezbina opinia publică arădeană interesată de echipa-simbol a orașului în încercarea de a facilita o preluare forțată a clubului. Din păcate, această campanie a prejudiciat imaginea clubului, iar efectele ei s-au resimțit în mod negativ și pe plan sportiv.  

SCU, prin diverse acțiuni cum ar fi ședințe, comunicate, scrisori, dar nu numai, anunță că retrage clubului dreptul de a folosi marca UTA în scop comercial, cu scopul de a aduce stafful care administrează și activitatea echipei de fotbal în imposibilitatea de a desfășura activități comerciale în acest sens. Uită însă să precizeze că SCU nu deține și nici nu a deținut vreodată acest drept, altfel spus acțiunile sale sunt doar simplă propagandă în încercarea de a dezorienta publicul larg, neinformat.

Discutând din perspectiva protecției unei mărci, SCU deține doar o singură clasă pentru marcă, clasa 41, cea care o autorizează doar pentru activități sportive și culturale. Activitățile comerciale la care se referă SCU sunt încadrate în alte clase de protecție, clase care nu sunt incluse în sfera de protecție a mărcii pe care SCU o deține la OSIM. Activitatea de comerț cu produse se încadrează în clasa 35, iar vânzarea de produse sub marca proprie se încadrează în clasa în care se regăsește produsul respectiv (de exemplu – echipament sportiv – clasa 28, îmbrăcăminte – clasa 25, genți – clasa 18 etc.).

În schimb, clubul UTA este licențiat pentru mai multe clase, inclusiv pentru clasele 18, 25, 28, 35 sau 41.

În concluzie, SCU a înșelat și înșală în continuare publicul și propriii săi membri susținând că deține drepturile comerciale (o exprimare destul de vagă) asupra mărcii UTA. Drepturile comerciale, în sensul la care se referă SCU, pentru marca UTA le deține exclusiv clubul. Drept consecință dorim să clarificăm acest aspect: producția sau comercializarea produselor cu marca UTA fără acordul scris al conducerii clubului se consideră contrafacere (infracțiune) și este sancționată conform legii mărcilor.

Clubul deține în mod exclusiv licențele mărcii UTA prezentate mai sus datorită gestului domnului Costea Călin, cel care a cedat aceste drepturi clubului nostru gratuit, fără nicio pretenție. Pe această cale îi mulțumim.

În încheiere vă informăm că în ultima perioadă SCU a ”sprijinit” clubul cu o serie de reclamații la toate autoritățile și organele de control. Precizăm că toate controalele care au fost finalizate până în prezent s-au terminat favorabil pentru UTA, fără să fie luată vreo măsură împotriva clubului, a vreunui membru sau a vreunui angajat.

Conducerea AFC UTA Arad (n.r. – pe Ionel Costin l-aţi întrebat, a fost de acord!?)

Societate Civilă de Avocați GRECU ȘI ASOCIAȚII prin Av. Bogdan Bularda

Aceste fiind spuse şi „întărite” de Societatea Civilă de Avocaţi Grecu şi Asociaţii (n.r. – aşa se scrie normal, domnilor, nu cu majuscule!) prin Av. (n.r. – de fapt, av.) Bogdan Bularda, ne-am cam lămurit cum stă treaba cu conducerea clubului. Cel puţin, mie mi se pare că onor conducerea, în momentul de faţă, nu este decât un apendice, un organ trist în slujba unui partid care la Arad a devenit cancerigen, cangrenând oraşul şi, deopotrivă, locuitorii săi. Cam tot ce a ajuns să atingă.

Replici la mizeria întărită de avocaţi nu au întârziat să apară. Prima a fost ce a lui Sebastian Bulumac, importantă voce a societăţii civile, membru fondator al Suporter Club UTA:

„In disperarea cauzata ca nu va mai putea sa ruleze anual sute de mii de euro prin reteaua de firme proprii, Alexandru Meszar loveste tocmai in sufletul clubului UTA: brandul si suporterii ei. Nu ii pasa daca de maine clubul s-ar numi Atletico sau FC Arad, pentru el si cei din jurul lui important e ca sa poata profita de buna credinta si de pasiunea miilor de utisti. Suporter Club UTA detine marca sportiva, brandul UTA (nume, sigla, culori, reprezentare grafica) folosit de clubul AFC UTA ca sa isi obtina certificatul de identitate sportiva la Ministerul Sporturilor, la Federatia Romana de Fotbal si implicit la UEFA si FIFA. Prezenta Suporter Club UTA in clubul nou infiintat a dus la recunoasterea ulterioara de toate forurile fotbalistice ca si continuator al clubului infiintat de catre Baronul Neuman la 18 aprilie 1945.
UTA va fi libera, in curand”
.

Aştept, desigur, şi alte reacţii. Eventual, chiar din partea celor care conduc clubul din umbră şi care au dorit să-l transforme într-un instrument politic (bine că nu le-a reuşit, 90 la sută din spectatori dându-le ceea ce merită şi începe cu m!). Şi tot ei ar trebui să ne spună dacă e adevărat că în laboratoarele celui mai toxic partid care a condus Aradul se discută (alături de conducerea UTA-ei, desigur!) naşterea FC Arad…

P. S. Între timp a mai apărut o reacție, pe pagina web Bătrâna Doamnă. O redăm în cele ce urmează:

Pagina oficială a clubului a scos un comunicat/informare, despre cum ‘SCU’ încearcă prin minciuni și manipulare, să denigreze clubul.

Pentru că suntem obișnuiți cu comunicate penibile, altul fiind cel din vara anului 2022, Meszar & co. au notat în comunicat „Din păcate, această campanie a prejudiciat imaginea clubului, iar efectele ei s-au resimțit în mod negativ și pe plan sportiv. „.

Deci, cauza principală pentru care clubul este pe locul 15 din 16, adică penultimul loc a.k.a loc retrogradabil, este chiar SCU. Același SCU (Suporter Club UTA) care:

⚪️ A decis să susțină echipa din punct de vedere sportiv.

⚪️ Și-a dorit mereu ca banii care intră în club, să fie folosiți pentru Academie sau în folosul echipei.

⚪️ Clubul să ofere publicului starea financiară la fiecare sfârșit de sezon.

⚪️ A fost alături de club în cele mai rele vremuri, unde mediocritatea a scos în evidență suporterii adevărați, aceștia mergând în toată țara pentru a susține UTA.

⚪️ Și-au dorit mereu ca acest club să devine ceea ce era o dată, un club mare și puternic a României.

În niciun caz vinovați nu sunt cei care:

🔴 Au oferit salarii de 13.000 euro/lunar unor jucători care nu au arătat mare lucru.

🔴 Au adus un staff care consuma lunar 30.000 euro iar performanțele au fost sub-mediocru.

🔴 Își fac parteneriatul perfect între Apostu-Meszar-Balint, aducând jucători pe filiara Apostu, doar pentru comisioane.

🔴 Toți banii băgați în fan-shop au intrat în buzunarul lui Meszar, nu a clubului.

🔴 Nu sunt în stare să creeze o aplicație, dimpotrivă, fac un eMAG fake care ATENȚIE!!! au reușit să bage în club fabuloasa sumă de 500 de lei.

🔴 Copiii talentați de la Academia UTA sunt trimiși în județ sau la alte echipe, ca să facă loc altor copii mai puțin talentați veniți dinafara municipiului.

🔴 Toți copiii talentați trimiși o dată la alte echipe, sunt readuși după un scurt timp înapoi la club, unde sunt forțați să semneze un contract cu clubul unde dacă vor fi transferați la alt club, Meszar deține 50% din proprietatea jucătorului.

🔴 Gazonul de pe Arena Francisc Neuman e un gunoi! Mulțumită administrației Falcă.

Pe lângă gazon, toată arena e un kitsch, arătând ca și un lucru neterminat, unde dacă vine o ploaie mai de Doamne-Ajută, infilitrațiile din T1 îți dau impresia că ești într-un submarin.

🔴 Nu sunt în stare să atragă SPONSORI mari.

🔴 Cheltuie banii arădenilor, având o schemă întreagă de firme făcute de apropiații lui Meszar.

🔴 Câte și mai câte…

Totul, bineînțeles, însoțit de o imagine sugestivă:

UPDATE: „… mă așteptam ca conducerea (cacofonie) să aibă preocupari mai importante…”

Dr. Adrian Dărăbanțiu, cel care a încercat să se înscrie, ca membru, în asociația care conduce clubul, dar a fost refuzat (asta e o altă discuție!), a reacționat și el ca urmare a informării date de conducere:

„Spre stupefactia mea astazi (n.r. – ieri) pe pe pagina oficiala a clubului a aparut o “informare”. Sincer, atunci cand te afli pe un loc direct retrogradabil, ma asteptam ca conducerea (cacofonie) sa aiba preocupari mai importante decat sa puna o firma de avocatura sa se faca de ras, doar cu scopul de a discredita SCU.

Aceasta asa zisa informare este plina de omisiuni, esentiale. Daca sunt facute din nestiinta este grav si recomand celor care le-au facut sa se lase de actuala meserie si sa se apuce de invatat o alta. Daca sunt facute cu buna stiinta cu scopul de a manipula si de a induce in eroare opinia publica este si mai grav. Astept si opinia Baroului Arad in aceasta privinta.

Pe scurt d-l Costea Calin Gabriel detine inregistrate la OSIM denumirea F.C. UTA 1945 si F.C. UTA, număr de depozit: M 2020 06389 respectiv M 2020 06375, ambele verbal, fara reproducere grafica (fara sigla), fara culori, clasele Nisa 18,25, 28. Fara clasa Vienna.

ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ detine denumirea UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ, număr de depozit: M 2013 06686, sigla UTABD, culori alb rosu, clasa Nisa 41.

Deci in urma acestei fuziuni clubul poate folosi doar sigla UTABD, care difera de sigla UTA, denumirile UTA Batrana Doamna, FC UTA si FC UTA 1945

ASOCIAŢIA SUPORTER CLUB UTA detine in exlusivitate in continuare denumirea FOTBAL CLUB UTA număr de depozit: M 2016 03048, sigla UTA, culorile alb rosu

QED”.


  1. ar merita sa le fie retras palmaresul sigla si culorile si pornit din nou de jos cu o alta echipa

    Raspunde
  2. Pfoaaa ce drama… Am auzit ca din primvara o sa vina un ugandez sa joace la FC mUTA , unu` U`Tanbe… Voi microbistii, care nu aveti o viata reala fara mizeria asta de club, ati auzit si voi?
    😀 😀

    Raspunde
  3. ba toni , mai lasa dracului ironia si vezi-ti de treaba ta , ca pun cainii pe tine

    Raspunde
  4. Primul pas ar fi retragerea sprijinului de la Primarie sa vedem atunci daca mai refuza meszar investitorii?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.