Moarte stupidă pe autostradă. Bărbat accidentat în timp ce încerca să stingă un incendiu (GALERIE FOTO)

Moarte stupidă pe autostradă. Bărbat accidentat în timp ce încerca să stingă un incendiu (GALERIE FOTO)

Un bărbat a fost accidentat mortal astăzi pe Autostrada A1 Nădlac – Deva în timp ce încerca să stingă un incendiu izbucnit la o macara de mare tonaj.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad precizează că, în jurul orei 13.30, la dispeceratul ISU a fost solicitată o intervenție pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu pe A1, la km. 539, pe sensul de mers, dinspre Timișoara spre Arad.

„La locul evenimentului au fost alocate de urgență, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii forțelor de interventie a fost găsită și o victimă în stare de inconștiență, căzută lângă autoutilitară. A fost solicitat în sprijin și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Arad care a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare. Din păcate victima a fost declarată decedata de medicul echipajului Serviciului de Ambulanță”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Incendiul care se manifesta la cabina autoutilitare a fost stins în aproximatv 5 minute de la ajungerea forțelor de intervenție.

„În ziua de 4 mai, în jurul orei 13.30, pe autostrada A1, Nădlac – Deva, la km. 541, calea 1, a fost sesizat un incediu la o macara de mare tonaj. Câteva minute mai târziu, a fost sesizat faptul că, în același loc, un bărbat ar fi fost acroșat de un ansamblu rutier. Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Nădlac – Deva, a reieșit faptul că un bărbat de 51 de ani, din județul Vâlcea, ar fi încercat să stingă focul izbucnit la partea din spate a macaralei de mare tonaj, aflându-se pe banda 1 de circulație, unde ar fi fost acroșat de un ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 60 de ani. În urma impactului, bărbatul de 51 de ani a decedat. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă”, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Potrivit pompierilor cauza probabilă de producere a incendiului:a reprezentat-o un scurtcircuit electric la instalația electrică a macaralei.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ / ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.