Modelul Bârzava, „brevetat” și la Păuliș: Gunoiul aruncat pe câmp și îngropat de autorități

Modelul Bârzava, „brevetat” și la Păuliș: Gunoiul aruncat pe câmp și îngropat de autorități

După modelul de la Bârzava, unde autoritățile administrației locale au aruncat tone de gunoi într-o arie protejată și le-au astupat cu pământ sau le-au dat foc, la Păuliș un teren din apropierea localității a fost transformat într-o groapă ilegală de gunoi.

Tot în apropierea Mureșului, ca și la Bârzava, dacă tot trece, săracul, pe acolo (asta ca să avem și explicația pet-urilor pe care le vedem plutind pe apă, în aval).

Și, tot ca la Bârzava, primarul din Păuliș are propria versiune. Care, bineînțeles, contrazice realitatea din teren.

Dacă la Bârzava Garda de Mediu a scăldat-o cumva, cu o sesizare a Poliției menită să nu-i incrimineze cu adevărat pe cei vinovați, la Păuliș aceeași Gardă de Mediu (dar cu o altă conducere!) a luat deja măsuri.

Cazul a fost prezentat de Antena 1 și poate fi văzut aici:

Gunoaie aruncate de primărie, pe câmp, în apropierea localităţii Păuliş

Citește și:

VIDEO/ Cum era ARS gunoiul dintr-o localitate în pădure, într-o ARIE PROTEJATĂ

 

  1. ADEVĂRUL ESTE CĂ NU SUNTEM DELOC PREGĂTIȚI SĂ GESTIONĂM GUNOAIELE CONFORM CERINȚELOR U.E. ÎNCERCĂM SĂ APLICĂM NIȘTE PROCEDURI PE CARE NU LE CUNOAȘTEM ȘI NU LE PUTEM ÎNDEPLINI. AR TREBUI IMPLEMENTATĂ O ALTFEL DE STRATEGIE, MAI PERMISIVĂ, PÂNĂ VOM AVEA CONDIȚIILE TEHNICO-ECONOMICE ADECVATE ACESTUI SCOP. ALTFEL, SE VA FACE UZ DE TOT FELUL DE SUBTERFUGII, PENTRU CĂ NU POATE FI LĂSAT GUNOIUL PE STRĂZI.

    Raspunde
  2. Stimate A.Radeanule
    Adevarul este ca suntem o natiune de subnormali. Nu suntem in stare sa punem nimic serios pe picioare. Incep de la banalul exemplu al unei banale trecere de cale ferata. Daca dupa 30 de ani de evolutie post comunista noi nici atat nu putem realiza , o trecere civilizata atunci la ce te mai astepti. ..Banii care ar trebui gestionati corect , se arunca pe tot felul de prostii si evident ca la un moment dat nu mai ai din ce sa faci vreun proiect serios. Si cine este interesat de vreun proiect serios care implica multa dedicatie si munca ??? Nimeni nu vrea… Nu i mai usor sa bagi mana, n sac fara sa faci nimic ?? In urmatorii 10-15 ani ne vom scunfunda si mai tare in mizeria pe care ne am creat o.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.