Monica Macovei A DEMISIONAT din PDL

Monica Macovei A DEMISIONAT din PDL

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat, marţi, din PDL. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă în care a lansat un atac dur la adresa candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis.

Unul din motivele care au stat la baza gestului său este faptul că Iohannis nu ar fi dovedit că este un om de dreapta.

„În ultimii ani, Iohannis a făcut înţelegeri atât cu Ponta, cât şi cu Voiculescu. Azi ni se spune să-l votăm pe Iohannis pentru că reprezintă dreapta. Eu nu cred că reprezintă dreapta şi de aceea nu sunt în ACL şi plec şi din PDL. Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nu a dovedit că apără statul de drept şi vrea anticorupţie. Din păcate, multe decizii ale PDL au indus destul de multă confuzie în rândul membrilor şi simpatizanţilor PDL. Eu nu am înţeles de ce PDL nu poate să aibă propriul candidat la Preşedinţie” , a declarat Monica Macovei.

„Sunt o adeptă a unităţii dreptei şi cred că trebuie să ducem bătăliile electorale împreună, cei de dreapta şi cei de centru-dreapta. Dar nu cu orice preţ şi cu orice chip”, a adăugat europarlamentarul.

În ceea ce priveşte poziţia sa pe scena politică, Macovei a precizat că va activa ca independent. „Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României”, a adăugat Monica Macovei.

Foto: Wikipedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.