Morţii arădenilor, ÎN PERICOL! Ce vor păţi cei care nu mai au valabile concesiunile din cimitire

Morţii arădenilor, ÎN PERICOL! Ce vor păţi cei care nu mai au valabile concesiunile din cimitire

În cimitirele arădene există mii de locuri de veci a căror concesiune a expirat, informează Gospodărirea Comunală, care ameninţă că va lua măsuri în aceste cazuri.

„Gospodărirea Comunală Arad informează deținătorii locurilor  de înhumare aflate în cimitirele Eternitatea, Gai, Pomenirea și Mureșel, cărora le-au expirat concesiunea, să se prezinte cât mai repede la Serviciul Administrare Cimitire, cu sediul de pe str. Poetului  nr. 1 (pentru Cimitirele Gai și Eternitatea) sau calea Bodrogului nr. 1 (pentru Cimitirele Mureșel și Pomenirea) de luni până vineri, între orele 8 – 15, telefon 0257/272.117 sau 0257/281.161, în vederea preschimbării actelor de dare în folosință, actelor/contractelor de concesiune și achitării taxelor de închiriere  cimitire/locuri de veci pe 7 respectiv 25 ani”, se arată într-un comunicat al Gospodăririi Comunale.

În caz contrar, susţin reprezentanţii societăţii, se vor aplica prevederile Legii nr.102/11.07.2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, care precizează la art. 19: «Administratorul cimitirului retrage dreptul de folosinţă a locurilor de înhumare şi îi înştiinţează în scris pe titularii dreptului de folosinţă în următoarele cazuri:
a) titularului i se atribuie un alt loc de înhumare;
b) părăsirea sau menţinerea în stare de neîngrijire pe o perioadă mai mare de 2 ani a locurilor de înhumare şi a lucrărilor funerare, după o notificare prealabilă;
c) neplata taxelor în condiţiile prevăzute de contract».

„Momentan există 4855 locuri de veci concesionate și expirate în cimitirul Pomenirea, 50 locuri de veci concesionate și expirate în cimitirul Mureșel, 3200 locuri de veci concesionate și expirate în cimitirul Eternitatea și 480 de locuri de veci concesionate și expirate în cimitirul Gai”, susţin reprezentanţii Gospodăririi Comunale.

„În conformitate cu regulamentul privind organizarea și funcționarea cimitirelor vă rugăm să vă prezentați la Administrația Cimitirelor pentru achitarea taxei și clarificarea situației concesionării locului de veci. Plata se efectuează prezentând actul de identitate (original), contractul de concesiune (original) și ultima chitanță privind achitarea taxei. Persoanele care nu dețin ultima chitanță trebuie să prezinte o dovadă privind achitarea taxei obținută de la prestatorul de servicii din cadrul cimitirului respectiv. Taxa de concesionare pentru locurile de veci se achită de către beneficiarii contractelor de concesiune a locurilor de veci la Serviciul Administrare Cimitire, Direcţia Gospodărire Comunală Arad”, se mai arată în comunicat.

Loading...
 1. Pe când să ne-așteptăm la o igienizare totală a cimitirelor? Dar reasfaltarea unor alei distruse?Taxe și iar taxe….Dar unde se duc banii?Pe când o capelă mortuară de secol XXI? Cred că prin montarea a zeci de corpuri de iluminat,unele nejustificat,sau risipit mulți bani care puteau fi folosiți pentru lucrări mai stringente.Și ar mai fi de discutat și alte multe probleme legate de administrarea cimitirelor din Arad!

  Raspunde
 2. mai bine le amenajati intai si dupa aia cereti bani

  Raspunde
 3. am fost sieu pe poetuluicu cuponul lui mama si doeamna de acolo ia fost greu sa ne caute pe calculator acum spunetine ce sa facemca mama nu poate veni de la tara este bolnavaiar eu as dori sa fac mormintul lui tatace trebuie adus

  Raspunde
 4. In epoca digitalizării încă nu au o evidentă modernizată ????? ?

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.