Motocoasă sau trimmer: Ce ar trebui să folosesc în grădina mea?

Motocoasă sau trimmer: Ce ar trebui să folosesc în grădina mea?

Odată ce sezonul de creștere de vară este în plină desfășurare, iarba este mai lungă și mai luxuriantă, ceea ce înseamnă că o motocoasă sau un trimmer este aproape esențial.

Ca aparate de tuns iarba, motocoasele și trimmerele sunt părți vitale ale arsenalului horticol, dar pentru cei noi în lumea grădinăritului, varietatea de mașini de pe piață poate fi descurajantă. Există, de exemplu, o mare diferență între un trimmer sau tăietor de iarbă domestic ușor conceput pentru ordonarea ierbii lungi și a buruienilor din jurul grădinii și o motocoasă de mare capacitate, care este mai potrivită pentru curățarea rapidă a tufișurilor dense și a tufișurilor de pe terenurile nedezvoltate.

Ca atare, este important să faceți o mică cercetare, înainte de a face o achiziție. Din fericire, există câteva considerații simple care vă vor ajuta să vă asigurați că luați decizia corectă. În acest articol, vom trece în revistă câteva dintre elementele de bază.

Aparate de tuns iarba electrice cu cablu

Sursa de energie utilizată de tăietorul de iarbă sau motocoasa dvs. va ajuta mult la determinarea tipului de vegetație pe care îl puteți tăia și a dimensiunii zonei pe care o puteți menține eficient. Sursa de energie va face, de asemenea, o mare diferență în experiența dvs. de utilizator; aparatele electrice, de exemplu, sunt mai silențioase, mai curate și mai simple de utilizat decât cele pe benzină, dar de obicei nu au puterea necesară pentru o muncă profesională mai dură. Ca atare, sursa de energie ar trebui să fie prima dvs. considerație, atunci când alegeți un nou aparat.

Cei cu grădini mai mici vor fi mulțumiți cu siguranță de unul dintre numeroasele aparatele de tuns iarba electrice de pe piață din zilele noastre. Aceste mașini sunt ușor de utilizat și de întreținut, astfel încât chiar și grădinarii fără experiență vor putea obține rezultate excelente. Construite pentru confort și manevrabilitate, aparatele de tuns iarba electrice sunt ușor de manevrat și sunt proiectate pentru tunderea ierbii lungi, a urzicilor și buruienilor într-un cadru casnic. Deținerea unui aparat de tuns electric vă va permite, de asemenea, să ajungeți în zone dificil de accesat cu o mașină de tuns iarba convențională, cum ar fi de-a lungul marginilor gazonului sau în jurul ornamentelor, asigurând un finisaj perfect în fiecare colț al grădinii dvs.

Modelele cu cablu sunt de departe cel mai obișnuit tip de aparat de tuns electric pentru iarbă și sunt potrivite pentru majoritatea grădinilor mai mici de acasă, permițându-vă să vă conectați pur și simplu la rețea și să începeți să lucrați. Multe branduri oferă opțiuni excelente pentru cumpărătorii cu un buget redus. Alți producători includ un ax flexibil din oțel cu o căptușeală autolubrifiantă, pentru a garanta rezultate de tăiere consistente excelente pentru anii următori.

Aparate de tuns iarba electrice fără cablu

Cei cu grădini mai mari sau peluze complicate, totuși, ar putea constata că a fi legat de o priză de curent nu este util. Dacă acesta este cazul în grădina dvs., ar trebui să luați în considerare beneficiile unei baterii. Aparatele moderne de tuns iarba fără cablu au baterii de înaltă tehnologie litiu-ion pentru a asigura tăierea eficientă chiar și în situații dificile. Acest lucru înseamnă că pot oferi puterea de tăiere și libertatea de a călători necesară pentru a lucra în grădini mai mari, dar fără greutatea și cheltuielile suplimentare de funcționare a unei mașini pe benzină.

Ușurința de utilizare și natura flexibilă a aparatului de tuns iarba fără cablu sau cu baterie le face să fie un favorit printre grădinarii urbani. Acestea se bucură de o reputație de invidiat pentru eficiență și ușurință în utilizare și demonstrează că aparatul de tuns fără cablu are un loc foarte important în viitorul grădinăritului la domiciliu, datorită designului său ergonomic, performanțelor puternice și tehnologiei bateriei de lungă durată. Tehnologia bateriei a făcut progrese atât de incredibile în ultimul timp, încât modelele mai noi cu baterie demonstrează acum că lucrările comerciale solicitante pot fi abordate din ce în ce mai rapid și mai eficient.

Aparate de tuns iarba pe benzină

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de o provocare, majoritatea utilizatorilor profesioniști preferă să folosească o motocoasă sau un tăietor de iarbă pe benzină. Acest lucru se datorează faptului că aparatele de tuns iarba pe benzină sunt mai potrivite pentru zilele lungi de utilizare constantă, făcându-le ideale pentru tunderea tufișurilor și tunderea în zonele în care iarba este prea lungă sau dură pentru a fi întreținută cu o mașină de tuns iarba.

De obicei, acestea sunt echipate cu motoare puternice în doi și patru timpi, de la aproximativ 25cc la mai mult de 50cc la mașinile de calitate comercială. Aparatele pe benzină sunt o necesitate pentru curățarea ierbii dese și grele care altfel ar înfunda o mașină de tuns iarba rotativă în câteva secunde.

Cu toate acestea, aparatele de tuns benzină variază semnificativ în ceea ce privește dimensiunea, puterea și prețul, astfel încât cel mai bun aparat pentru dvs. va depinde de nevoile dvs.; tăierea la fața locului în grădini mari și alte zone extinse, de exemplu, poate fi ușor abordată cu o mașină relativ ușoară, cum ar fi tunderea manevrabilă a unui model de motocoasa Ruris, în timp ce o motocoasă montată pe rucsac va asigura puterea și libertatea de mișcare necesare pentru a face față chiar și celor mai dificile lucrări. Există însă și o mulțime de opțiuni între aceste două extreme, așa că puteți fi sigur că veți găsi un aparat de tuns iarba pe benzină perfect pentru cerințele dumneavoastră.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.