Mulţi comercianţi nu şi-au schimbat casele de marcat, constată ANAF. Ce RISCĂ cei care nu au făcut-o

Mulţi comercianţi nu şi-au schimbat casele de marcat, constată ANAF. Ce RISCĂ cei care nu au făcut-o

Controalele ANAF la firmele ce utilizează case de marcat arată că încă sunt foarte mulți comercianți ce nu le-au schimbat cu noile modele avizate, cu jurnal electronic, se arată într-un comunicat dat publicităţii de TUDOR Communication.

Potrivit normelor din legea prevenirii, în prima etapă, operatorii economici care nu au făcut încă schimbarea, primesc un avertisment. În curând, însă, se vor aplica amenzi între 8.000 și 10.000 lei și se poate dispune chiar sistarea activității economice a firmei până la intrarea în legalitate.

Circa 800.000 de firme trebuie să-și înlocuiască aparatele de marcat vechi cu cele cu jurnal electronic, data limită pentru companiile plătitoare de TVA fiind 1 septembrie, iar pentru cele neplătitoare de TVA, 1 noiembrie.

La finalul lunii august, chiar înainte de expirarea primului termen, s-a constat că au fost instalate în jur de 30.000 de case conforme cu noile prevederi legislative, din cele 100.000 utilizate de către operatorii mari și mijlocii. ANAF a emis în total aproape 32.000 de certificate de atribuire a numărului unic de înregistrare pentru peste 44.000 de aparate de marcat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.