Municipiul Arad are un DEFICIT BUGETAR URIAȘ pe anul 2020. Ce vrea să facă Primăria cu banii

Municipiul Arad are un DEFICIT BUGETAR URIAȘ pe anul 2020. Ce vrea să facă Primăria cu banii

Pentru Primăria Municipiului Arad anul 2020 s-a încheiat cu un deficit bugetar uriaș.

Consiliul Local Municipal se reunește într-o ședință publică extraordinară vineri, 8 ianuarie, pentru a vota proiectul de hotărâre nr. 1/2021 privind acoperirea definitivă a deficitului bugetului local pentru secţiunea de dezvoltare aferent anului 2020 din excedentul bugetului local, la inițiativa primarului.

Deficitul bugetar apare atunci când cheltuielile unei entități, în cazul de față administrația locală, depășesc încasările. Municipiul Arad are un deficitul bugetar pentru secţiunea de dezvoltare, aferent anului 2020, în cuantum de 52.733.545,45 lei.

În același timp, a existat și un excedent bugetar foarte mare, în sumă de 59.981.394,48 de lei, din care au fost alocați bani, în ultimul moment, pentru diverse investiții publice, precum investiții din depozite speciale pentru construcţii de locuinţe, cheltuieli de dezvoltare din disponibilul taxelor speciale, acoperirea unor goluri temporare de casă din taxe speciale la secţiunea de funcţionare, investiții publice cu finanţare din transferuri interne și alte facilităţi şi instrumente postaderare, precum prefinanțarea Proiectului „Oraşe Europene Tinere, Accesibile şi Sustenabile II (acronim EASY TOWNS II)” și a Proiectului „SPROUT- Răspuns Politic Durabil pentru Tranziţia la Mobilitate Urbană”.

Din acest excedent bugetar se va acoperi în totalitate deficitul rămas din anul 2020.

„Având în vedere Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 3.155/15.12.2020 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2020, art. 5.16.3. (1) alineat b, care prevede aprobarea prin hotărâre de consiliu a acoperirii definitive a deficitului secţiunii de funcţionare şi/sau secţiunii de dezvoltare rezultat din efectuarea unor plăţi nete în anul curent mai mari decât veniturile încasate în anul curent; Faptul că execuţia bugetului local în anul 2020 s-a încheiat astfel: pe secţiunea de dezvoltare cu un deficit în sumă de 52.733.545,45 lei, propun adoptarea unei hotarâri privind aprobarea acoperirii definitive a deficitului bugetului local aferent anului 2020 din excedentul bugetului local astfel: pe secţiunea de dezvoltare un deficit în sumă de 52.733.545,45 lei”, spune edilul Călin Bibarț, în cadrul referatului de aprobare din proiectul de hotărâre.

  1. explicati -le si la useristi ca precis nu pricep si pe urma iar apar cu prostii in presa

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.