A MURIT Francois Rognon, un STÂLP al MASONERIEI UNIVERSALE. Ce legătură a avut cu Aradul (FOTO)

A MURIT Francois Rognon, un STÂLP al MASONERIEI UNIVERSALE. Ce legătură a avut cu Aradul (FOTO)

Francmasoneria Franceză dar și cea Universală sunt, de ieri, mai sărace: Marele Maestru Francois Rognon a decedat.

„O altă coloană a Masoneriei Universale s-a rupt”, afirmă, cu tristeţe, Ciprian Emanuel Cristea, Mare Maestru și Suveran Mare Comandor al Respectabilei Mari Loji Regionale „Sever Frenţiu” din Arad.

Președinte în exercițiu al AMMLA (Asociația Masonică Muzee, Biblioteci și Arhive), Francois Rognon a muncit neobosit pe șantierul masonic timp de 40 de ani și 6 luni, pentru Ritul Scotian Antic și Acceptat, la biblioteca Marii Loji din Franța. Inițiat în 3 martie 1975, în Respectabila Lojă numărul 355 „Arte și Muncă”, a devenit venerabil maestru al Lojii în 1981.

„Nu mi-am imaginat, acum un an, când l-am întâlnit (n.r. – foto, jos) după conferința AMMLA de la UGLE (United Grand Lodge of England) Londra, că îl voi vedea pentru ultima dată. Îmi spunea atunci: «Voi tinerii acestei lumi masonice, de cercetare, aveți obligația să mergeți mai departe, să creșteți și să ne luați locul».O lacrimă îmi brăzdează obrazul. Ce om! Modest, cu o cultură vastă și un umor sarcastic, scoțian! Prietenul nostru, Profesorul nostru, Fratele nostru a trecut la Orientul Etern. Marele Arhitect al Universului, adică Dumnezeu, să-i dea odihnă și să-l așeze în Lumină”, a declarat, în exclusivitate pentru NewsAr.ro, Ciprian Emanuel Cristea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.