A MURIT la 11 ani după ce a fost PLIMBATĂ DE LA UN SPITAL LA ALTUL

A MURIT la 11 ani după ce a fost PLIMBATĂ DE LA UN SPITAL LA ALTUL

A fost plimbată de la un spital la altul, timp în care copila s-a luptat între viaţă şi moarte. Într-un final, însă, corpul ei slăbit a cedat.

Au fost ultimele zile ale unei fete de 11 ani, aflată în plasament la un asistent maternal din Alba.

Totul a început în urmă cu 4 săptămâni când copila s-a înțepat la piciorul stâng într-un cui, în casa asistentului maternal care o avea în grijă. Femeia a dus-o imediat la spitalul din Târnăveni, unde medicii i-au administrat un vaccin antitetanic.

Totul părea în regulă, însă, după trei zile durerile la picior i-au reapărut. A fost transportată la Spitalul Municipal Blaj, unde medicii i-au curăţat rana şi i-au prescris ibuprofen. După alte două zile, însă, dureri crunte au pus stăpânire pe aproape tot corpul micuței. În urma investigațiilor i s-a pus diagnosticul de infecţie bacteriană nespecifică şi ulterior, a doua zi a fost transferată la clinica de infecţioase din Alba Iulia. Aici, medicii au chemat un elicopter SMURD care s-o ducă pe fetiţă la Târgu Mureş. Diagnosticul de la Spitalul de Urgenţă: tetanos. Vaccinul făcut în urmă cu nouă zile se dovedea ineficient.

În două săptămâni, copila a fost plimbată între patru spitale din judeţele Alba şi Mureş pentru tratament.

Fetiţa era născută în Italia, de o mamă minoră. Direcţia pentru Protecţia Copilului precizează că fetiţa a primit toate vaccinurile obligatorii, de la momentul intrării în plasament, la vârsta de 2 ani şi jumătate. Nu e clar dacă le-a primit şi pe cele din primele luni viaţă, în Italia.

Potrivit medicilor epidemiologi dacă o persoană nu a fost vaccinată deloc sau a fost vaccinată doar parţial, atunci când se administrează o doză de vaccin după o plagă care poate să creeze risc de apariţie a tetantosului, anticorpii apar abia după două săptămâni.

Medicul de familie al fetei, care ar trebui să aibă o evidenţă a vaccinurilor, nu a vrut să facă nicio declaraţie.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Sursa: Digi24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.