Nădlacul va avea un campus şcolar în valoare de aproape opt milioane de euro!

Nădlacul va avea un campus şcolar în valoare de aproape opt milioane de euro!

Grupul Şcolar „J. G. Tajovsky” din Nădlac va avea un campus şcolar în valoare de aproape opt milioane de euro, realizat cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional – Regio. Semnarea contractului de finanţare pentru realizarea acestui campus a avut loc, luni, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Arad, peste 1.000 de elevi urmând a beneficia de infrastructura nou creată în cadrul Grupului Şcolar „J. G. Tajovsky” din Nădlac.

La eveniment au luat parte Nicolae Ioţcu – preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Vasile Ciceac – primarul oraşului Nădlac şi reprezentantul beneficiarului de finanţare nerambursabilă Sorin Maxim – directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul „Campus Şcolar – Grup Şcolar «J. G. Tajovsky»” beneficiază de finanţare nerambursabilă acordată în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” şi a domeniului major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR).

Proiectul, al cărui beneficiar este oraşul Nădlac, va fi implementat pe parcursul unei perioade de implementare de 14 luni. În cadrul acestuia urmând a se realiza un campus şcolar preuniversitar pentru învăţământul profesional şi tehnic, cu o suprafaţă desfăşurată totală de 15.910,19 metri pătraţi. Campusul va cuprinde două corpuri de şcoală cu câte 24 de clase fiecare, 1 cămin–internat cu o capacitate de 300 de locuri, o cantină, 15 garsoniere destinate cadrelor didactice, un spaţiu multifuncţional destinat organizării de ateliere de lucru, concursuri, activităţi de lectură şi vizionării de filme documentare, patru ateliere şcolare, o sală de sport şi o bază sportivă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 7.700.000 de euro, din care finanţarea nerambursabilă este de aproximativ 6.163.245,47 de euro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.