NASA în ALERTĂ MAXIMĂ: Un asteroid se îndreaptă spre Terra! MĂSURI DE URGENȚĂ la agenția spațială americană

NASA în ALERTĂ MAXIMĂ: Un asteroid se îndreaptă spre Terra! MĂSURI DE URGENȚĂ la agenția spațială americană

De această dată nu este o glumă! NASA va lansa o sondă spațială în cazul unui asteroid care ar urma să lovească, cu efecte devastatoare, Pământul, informează news.com.au.

Asteroidul, denumit Bennu, intersectează orbita Pământului la fiecare 6 ani. S-a constat că acesta trece din ce în ce mai aproape de planeta noastră, deviind cu aproximativ 160 de kilometri de la traiectorie din momentul descoperirii sale, în 1999, și până acum.

Gravitația Pământului ar putea să-i modifice orbita lui Bennu, „având potențialul de a pune acest asteroid pe o traiectorie incidentă cu Terra, mai târziu, în cursul acelui secol”, potrivit profesorului Dante Lauretta de la Universitatea din Arizona, relatează Agerpres.

Dacă Bennu va lovi Terra va provoca o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

„Bennu se află la limită, în ceea ce privește dimensiunea, pentru un obiect cosmic capabil să producă o catastrofă globală”, a avertizat profesorul Mark Bailey de la observatorul nord-irlandez Armagh, citat de Sunday Times.

Sonda NASA ar urma să ajungă în 2018 în apropierea asteroidului. După cartografierea suprafeței acestuia și culegerea de mostre prin aspirare, sonda va reveni pe Pământ cu informații care să ajute omenirea să impiedice un cataclism fatal.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.