NASA a descoperit o LUNĂ NOUĂ în sistemul nostru solar

NASA a descoperit o LUNĂ NOUĂ în sistemul nostru solar

NASA a anunţat că a descoperit o nouă lună în sistemul nostru solar. Aceasta se găseşte în apropierea planetei pitice Makemake, din Centura Kuiper, informează Realitatea TV, care citează Descoperă.ro.

Anunţul întăreşte ipoteza conform căreia cele mai multe dintre planetele pitice au sateliţi naturali, o situaţie aparte fiind, însă, Pluto.

Noua lună a primit numele de „MK2” şi se cunosc foarte puţine date referitoare la aceasta. Potrivit estimărilor, are un diametru de aproximativ 160 de kilometri şi o strălucire de 1300 de ori mai slabă decât Makemake.

  1. Da parca Pluto nu e planetă, ci un corp ceresc care face parte din Centura Kuiper, descoperire recenta, doar ca a ramas ca fiind o planeta, dar de fapt nu e.

    Raspunde
  2. Marius Munteanu 7 mai, 2016, 4:24 pm

    Pluto este planetă in continuare, insă s-a schimbat categoria din care facea parte. A fost retrogradată deoarece nu indeplineste caracteristicile unei planete tipice intrucât nu are o orbită tipică si coabiteaza cu inca vre-o 12 corpuri ceresti principale din care 3 au dimensiuni similare care ii afecteazătotodată si orbita. Acum e o planetă pitică , şef de trib al centurii Kupier.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.