Negocieri ÎN PIELEA GOALĂ, de frica DNA

Negocieri ÎN PIELEA GOALĂ, de frica DNA

Daniel-Marin Bran, fostul consilier al vicepremierului Daniel Constantin (PC), este acuzat de DNA că a cerut mită 400.000 de euro pentru a bloca o anchetă desfăşurată la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

„Îţi garantez 100% că vei primi scoatere de sub urmărire penală”, i-a spus Bran lui Cătălin Dumitru, fost președinte al PC Teleorman și vicepreşedinte al ANRP, cei doi neştiind că sunt interceptaţi într-un dosar privind o retrocedare suspectă de 5,2 milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Ancheta DNA a pornit de la omul de afaceri clujean Michael Mureşan, care avea un dosar de restituire la ANRP, în care cerea suma de 5,2 milioane de euro.

Potrivit DNA, Mureşan a încercat două variante de corupere a demnitarilor din ANRP, dându-i lui Bran 500.000 de euro şi lui Dumitru încă un milion de euro, scrie sursa citată.

În operaţiune a fost implicat şi un avocat din Satu Mare, despre care vicepreşedintele ANRP a spus că este prieten cu procurorul DNA care investiga prima mită. Dumitru a povestit că întâlnirea cu avocatul sătmărean a avut loc, de frica interceptărilor… în pielea goală. Cei doi s-au întâlnit într-un bazin cu apă termală aflat într-un centru de agrement de lângă Satu Mare.

Mai mult, Dumitru fusese sfătuit să-şi cumpere un telefon şi o cartelă pe care să le folosească doar pentru discuţiile de acest fel, ca să nu fie interceptat.

Marin Bran este arestat din decembrie 2013 pentru şpagă de 500.000 de euro primită de la afaceristul Michael Mureşan. În urmă cu o săptămână, procurorii DNA au extins ancheta şi asupra lui Michael Mureşan, Dumitru Cătălin şi a fiului acestuia, Cătălin- Alexandru Dumitru Rădulescu şi, cu toţii – mituitori, mituiți şi intermediari – au fost arestaţi preventiv.

Printre acuzaţiile aduse de DNA întregii grupări sunt cele de spălare de bani, dare şi luare de mită, cumpărare de influenţă şi falsuri.

 

Sursa: ziare.com/ Foto:TVR

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.