Nenorocire într-o gospodărie din județul Arad! Trei ore s-au luptat pompierii să stingă focul (FOTO)

Nenorocire într-o gospodărie din județul Arad! Trei ore s-au luptat pompierii să stingă focul (FOTO)

Trei ore s-au luptat pompierii să stingă focul izbucnit într-o gospodărie din județul Arad.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, ieri seară, în jurul orei 19,15, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Avram Iancu comuna Vârfurile.

„Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Gărzii de Intervenție Gurahonț, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La locul evenimentului au intervenit și pompierii voluntari ai SVSU Hălmagiu și Vârfurile. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului anexei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, cu posibilitate de propagare la casă, aceasta fiind lipită de anexă. După o intervenție de aproximativ 3 ore, incediul a fost localizat și lichidat de către pompieri, fără a se înregistra victime. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, iar bucătăria și 3 camere ale anexei au fost afectate. Au fost salvate casa alăturată cu bunurile din interior și adăpostul de animale”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

De remarcat, că pentru a preveni riscul producerii unei explozii, pompierii militari au evacuat din bucătăria anexei două butelii de aragaz.

Echipajul medical SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei casei, o femeie în vârstă de aproximativ 65 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia nu a fost transportată la spital.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: jar/scântei, prin amplasarea necorespunzătoare față de materialele combustibile a centralei de încălzire cu combustibil solid”, a mai transmis Ruxandra Klein.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.