Neplata personalului medical din centrele de vaccinare, o înfiorătoare inconștiență a actualei guvernări

Neplata personalului medical din centrele de vaccinare, o înfiorătoare inconștiență a actualei guvernări

Guvernul nu plătește banii personalului medical implicat în vaccinare. Iar ministrul Sănătății tace vinovat! De fapt, România are doar cu numele un ministrul al Sănătății. USR-istul Vlad Voiculescu doar dă din gură, de asumat responsabilitatea, de implicat ori de făcut, nu face nimic. Fuge de orice temă sau subiect important care vizează Sănătatea. Aceasta este concluzia deputatului Mihai Fifor, exprimată într-un comunicat de presă.

„Neplata medicilor, a asistenților și registratorilor medicali implicați în campania de vaccinare reprezintă o înfiorătoare inconștiență a actualei guvernări. E ca și când în cea mai importantă bătălie a nației lasă armata fără gloanțe! Încă din ianuarie, când a fost emisă OUG 3/2021, Cîțu și Voiculescu, cu un cinism fără egal, stabiliseră ca personalul medical delegat ori detașat din spitalele de stat să NU FIE PLĂTIT DELOC pentru munca din centrele de vaccinare. În schimb erau plătiți cei din centrele de vaccinare din sistemul privat. Această discriminare aberantă a fost îndreptată prin OUG 7, în luna februarie, dar fără niciun  folos pentru că, în continuare, personalul medical din sistemul de stat nu a fost plătit. Ba mai mult, pentru orele suplimentare prestate NU EXISTĂ BAZĂ LEGALĂ pentru plata lor, în condițiile în care nimeni nu-și poate lua zile libere în compensare, în această perioadă de maximă mobilizare. Pentru toate aceste grave deficiențe organizatorice colonelul Gheorghiță-coordonatorul campaniei de vaccinare – îndreaptă acuzator degetul către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu”, a declarat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia este vorba despre „încă două exemple” care „arată clar cum prostia și orgoliul politic chinuie guvernul Cîțu și-l face efectiv un sabotor al sănătății publice. În loc să fie maximum de eficient pentru imunizarea populației și combaterea pandemiei, Cîțu, Voiculescu și restul din guvern, dimpotrivă, pun frână, împiedică, încurcă lucrurile, orbiți de disputele politice interne pentru bani, funcții și imagine. Odată-n plus se dovedește cât de justificată a fost moțiunea PSD împotriva lui Voiculescu și solicitarea de înlocuire a sa din funcția de ministru al Sănătății”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.