NEWS ALERT: A fost declarată EPIDEMIE de GRIPĂ în România. Numărul cazurilor s-a DUBLAT

NEWS ALERT: A fost declarată EPIDEMIE de GRIPĂ în România. Numărul cazurilor s-a DUBLAT

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână, transmite Digi24.

Sunt peste 7000 de cazuri de gripă, ceea ce reprezintă un număr dublu faţă de săptămâna anterioară şi tot dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sunt, de asemenea, peste 170.000 de cazuri de infecţii resporatorii, cu 23.000 mai multe faţă de săptămâna trecută.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunţat, astăzi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Autorităţile au anunţat că dozele de vaccin achiziţionate suplimentar vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare.

Sursa: Digi24

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.