NEWS ALERT/ Aradul, LOVIT de CICLON! Risc MAJOR de INUNDAŢII

NEWS ALERT/ Aradul, LOVIT de CICLON! Risc MAJOR de INUNDAŢII

Aradul a fost lovit, puţin înainte de miezul nopţii de luni spre marţi, de ciclonul care a afectat zilele trecute sudul continentului.

În municipiu şi judeţ au fost semnalate precipitaţii însemnate, astfel că există riscul producerii de inundaţii.

Căderile masive de precipitaţii au fost însoţite de descărcări electrice.

„Până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, a declarat Mihai Timu, meteorolog în cadrul ANM, citat de Digi 24.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 3 septembrie, ora 15 – 4 septembrie, ora 23, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana și local în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.