NEWS ALERT/ Operațiune MAMUT într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Percheziții la 197 de persoane

NEWS ALERT/ Operațiune MAMUT într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Percheziții la 197 de persoane

Poliţiştii au demarat în această dimineață o operațiune de amploare împotriva unei grupări specializate în evaziune fiscală, care opera cu ajutorul mai multor firme fantomă.

Potrivit datelor oficiale, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Acțiunea are loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 „Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă», cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”, afirmă reprezentanții Poliției.

În cauză sunt cercetate 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani. Dintre acești 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.