NEWS ALERT/ Patru persoane AU FUGIT dintr-un CENTRU DE CARANTINĂ arădean (VIDEO)

NEWS ALERT/ Patru persoane AU FUGIT dintr-un CENTRU DE CARANTINĂ arădean (VIDEO)

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad înformează că în dimineața zilei de luni a fost constatată absența a patru  marocani dintr-un centru de carantină de pe raza județului Arad.

„În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie și jandarmerie, pentru căutarea celor patru bărbați, unul dintre aceștia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină. În acest moment căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare și în zonele în care se pot afla ceilalți trei”, precizează jandarmii.

De remarcat, că bărbatul găsit a fost introdus din nou în carantină, pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare. De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Precizăm faptul că aceste centre de carantină nu au regim de detenție, iar misiunea jandarmilor este de a asigurara măsurile de ordine publică în zona acestora. Permanent, cetățenii aflați carantină, sunt informați  despre prevederile legale privind măsura carantinării și consecințele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri”, precizează Jandarmeria.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.