NEWS ALERT/ Revoltă pe Valea Mureşului, din cauza construirii liniei ferate Curtici – Simeria (UPDATE)

NEWS ALERT/ Revoltă pe Valea Mureşului, din cauza construirii liniei ferate Curtici – Simeria (UPDATE)

Locuitorii satelor aparţinătoare comunei Bata sunt în pragul revoltei, după ce, susţin ei, reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan – European, va duce la inundarea de către râul Mureş a localităţilor şi a terenurilor agricole.

Nemulţumirea cetăţenilor este susţinută şi de autorităţile locale, care au propus construirea pe piloni a liniei ferate, ca să fie permisă scurgerea apei, lucru de care însă nu s-a ţinut cont.

„Noi am propus ca linia ferată să fie construită pe piloni, ca să permită scurgerea apei. La cum este acum, cu viaducte, nu va putea fi gestionată nici apa din precipitaţii, darămite cea din Mureş”, a declarat Ion Micurescu, primarul comunei Bata.

„Cei care au dat avizul pentru lucrare să-şi asume şi dezastrul în cazul revărsării Mureşului. Noi am atras atenţia, dar ni s-a spus că asemenea inundaţii nu sunt decât o dată la 100 de ani. Dar, cine poate spune când o să fie? Manifestările meteorologice extreme sunt tot mai dese. În 1998, apa Mureşului a ajuns până la primărie. Acum, cu construcţia liniei, în cazul unei inundaţii, primăria va ajunge sub ape, la fel ca şi terenurile agricole sau satul Bulci”, a mai spus Ion Micurescu.

De remarcat, că revolta tinde să se extindă şi în localităţile comunei învecinate, Birchiş, care vor fi la rândul lor afectate de inundaţii.

Localnicii revoltaţi se vor strange în această seară, la ora 19, la căminul cultural din Bata, unde vor avea o întâlnire cu toţi factorii implicaţi: CFR, constructor, Consiliul Judeţean Arad, Apele Române, APIA, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.

UPDATE: La întâlnirea de la căminul cultural de la Bata vor participa şi reprezentanţii administraţiilor publice locale din Săvârşin şi Birchiş. De asemenea, este aşteptat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Vom reveni cu amănunte!

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

  1. […] NEWS ALERT/ Revoltă pe Valea Mureşului, din cauza construirii liniei ferate Curtici – Simeria (U… […]

    Raspunde
  2. La noi nu conteaza oamenii. Cetatenii sunt tratati cu un dispret total.
    Mostenire din perioada comunista. Dovada ca a venit generatia a douya/treia.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.