NEWS ALERT/ Sesizarea UTA-ei a fost depusă la Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne

NEWS ALERT/ Sesizarea UTA-ei a fost depusă la Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne

Societatea Civilă de Avocați „Costaș, Negru & Asociații” a anunțat că a „transmis astăzi Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne cererea de arbitrare şi apelul detaliat în afacerea AFC UTA Arad vs. Federația Română de Fotbal”, informează Radio Timişoara.

UTA solicită TAS să anuleze Decizia nr. 13 din 14 mai 2020 a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (punctul 3) şi Decizia nr. 3 din 27 mai 2020 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (punctul 15), prin care echipei i-a fost anulat meritul sportiv prin înjumătăţirea punctelor în play-off-ul pentru promovarea în Liga I.

„Obiectivul acestui demers juridic este acela de anulare a deciziei de înjumătățire a punctelor câştigate pe teren în timpul primelor 24 de runde din sezonul regulat, astfel încât în play-off-ul ce va debuta pe 4 iulie 2020 clubul UTA să beneficieze de un avans de 11 puncte.

Argumentele acestui demers legal se axează pe valorizarea principiului meritului sportiv, combaterea unor decizii nestatutare şi a caracterului discriminatoriu, arbitrar şi singular al soluției adoptate în cauză de Federația Română de Fotbal.

După cum am arătat şi în memoriul extins, punctele câştigate pe teren sunt un indicator al nivelului performanței sportive, într-un sezon cu o importantă rezonanță istorică pentru UTA şi într-un sezon cu un parcurs excelent din punct de vedere sportiv. În mod natural, aceste puncte trebuie să se regăsească la finalul campionatului în dreptul echipei care le-a câştigat pe teren.

În continuare, echipa de avocați aleasă de clubul UTA pentru a susține un demers legitim – compusă din av. dr. Cosmin Flavius Costaş şi av. dr. Septimiu Ioan Puț (titularii successivi ai cursului de Dreptul Sportului de la Facultatea de Drept din Cluj) – va urma principiile echipei de fotbal reprezentate, urmând să pregătească în linişte, serios şi în detaliu acest caz. Vom comunica orice evoluții relevante atunci când acestea vor exista, prin intermediul reprezentanților echipei UTA Arad”, arată „Costaș, Negru & Asociații”, într-un comunicat de presă.

Sursa: radiotimisoara.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.