NEWS ALERT/ Un ROMÂN a fost RĂPIT de o GRUPARE TERORISTĂ!

NEWS ALERT/ Un ROMÂN a fost RĂPIT de o GRUPARE TERORISTĂ!

Iulian Gherghuț, un agent de securitate român de la o mină de mangan din Burkina Faso, a fost răpit, sâmbătă, de persoane înarmate. Potrivit Burkina24.com, autorii răpirii sunt un grup de terorişti din Mali.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a activat o celulă de criză pentru românul răpit. Agentul de securitate român era angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș, anunţă Reuters.

Atacul a fost scurt dar premeditat, fiind perfect organizat. La rândul său, site-ul info-afrique.com confirmă răpirea unui european Gherghuț Iulian, de origine română, având și cetățenia franceză. Potrivit martorilor, un jandarm care a încercat să intervină a fost rănit de atacatori înarmați cu AK 47 Kalașnikov, scrie Agerpres.

Mina de mangan este în flăcări și au fost distruse parțial vehicule de transport.

Incidentul s-a produs sâmbătă în nordul acestei țări, în apropierea frontierei cu Mali, la o mină de mangan deținută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiș Corporation.

„Una dintre patrulele noastre a fost atacată” și „românul care conducea patrula a fost răpit”, a declarat directorul societății Pan African Minerals, precizând de asemenea că un jandarm este grav rănit, iar șoferul este rănit la un picior.

Potrivit unei surse din securitatea locală, atacul a fost condus de cinci persoane înarmate, care, după ce l-au răpit pe agentul de securitate român, s-au îndreptat către granița cu Mali, potrivit Reuters.

Info-Afrique adaugă la rândul său că cei doi răniți ar fi fost trimiși de urgență la Ouagadougou pentru a fi operați. Ei sunt un reprezentant al minei și un șofer. Forțele de securitate din Burkina Faso au confirmat atacul.

Foto: frontpagemag.com

  1. A scormonit si el unde nu trebuia

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.