NEWS ALERT: Vine CICLONUL! Avertismentul TERIBIL al meteorologilor

NEWS ALERT: Vine CICLONUL! Avertismentul TERIBIL al meteorologilor

Ciclonul care a devastat Grecia se abate asupra Mării Negre, urmând să afecteze și țara noastră, avertizează meteorologii.

Potrivit acestora, România va fi lovită, în weekend, de un front de vreme instabilă. Totuși, sunt prematur de anticipat fenomene de intensitatea celor din Grecia.

Directorul general al Agenției Național de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat joi seară că este posibil ca  ciclonul care a lovit insulele elene să avanseze spre zona Mării Negre.

„Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de vest, centru și zona de munte, în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Sursa: Antena 3

Loading...
Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.