Ni se ASCULTĂ TELEFOANELE! Dezvăluirea VODAFONE: „Există CABLURI SECRETE”!

Ni se ASCULTĂ TELEFOANELE! Dezvăluirea VODAFONE: „Există CABLURI SECRETE”!

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a dat publicităţii un raport în care dezvăluie ascultarea telefoanelor de către agenţiile guvernamentale.

Vodafone, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din lume, a făcut aceste dezvăluiri în scopul de a pune capăt utilizării tot mai largi a reţelelor de telefonie mobilă pentru spionarea cetăţenilor, potrivit The Guardian.

Vodafone a dezvăluit existenţa unor cabluri secrete care le permit agenţiilor guvernamentale să asculte toate conversaţiile de pe reţelele sale, acestea fiind utilizate la scară largă în unele din cele 29 de ţari din Europa. Reprezentanţii companiei afirmă că aceste cabluri sunt conectate direct la reţeaua sa şi a altor grupuri de telecomunicaţii, ceea ce le permite agenţiilor secrete să asculte sau să înregistreze conversaţii live, şi, în anumite cazuri, să localizeze un client.

De remarcat, că sistemele de acces direct nu necesită mandat iar companiile de telefonie nu deţin nici o informaţie cu privire la identitatea sau numărul de clienţi monitorizaţi. Supravegherea în masă se poate întâmpla în orice reţea de telefonie, fără ca agenţiile secrete să fie obligate să-şi justifice acţiunile.

Asta cu toate că în România, Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, Turcia şi Africa de Sud este ilegală dezvăluirea de informaţii referitoare la înregistrarea sau interceptarea convorbirilor şi a mesajelor telefonice.

  1. deci Securitatea nu a murit! traiasca „democratia”!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.