Nici un ban, pentru Județean! Amendamentele pe Sănătate, RESPINSE

Nici un ban, pentru Județean! Amendamentele pe Sănătate, RESPINSE

Toate amendamenetele propuse de parlamentari la Legea Bugetului de stat pe 2017 care au vizat Sănătatea au fost respinse, inclusiv cele ale senatorului Adrian Wiener care vizau Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

„Aşadar, toate amendamentele propuse la Legea Bugetului, referitoare la Sănătate (inclusiv cele elaborate de mine pentru Spitalul Județean Arad) au fost respinse. Am rămas stupefiat văzând că cei de la PSD şi ALDE nu şi-au mai susutinut nici măcar propriile amendamente, după ce ministrul ne-a „asigurat” pe toţi că sunt avute în vedere toate lucrurile bune pentru toate spitalele şi pentru toţi pacienţii. Practic, PSD exhiba aceeaşi atitudine de concentrare a deciziei la guvern, de excludere a agorei politice, a parlamentului. Nu mai există argumente ci doar atitudine discreţionară, ermetism, opacitate. Ne aşteaptă 4 ani de tranşeu”, s-a exprimat senatorul USR de Arad într-o postare pe Facebook.

Practic, prin această atitudine, guvernanții lasă povara spitalelor doar pe umerii administrațiilor publice locale, care cu bugetele pe care le au nu pot face față, singure, nevoilor din Sănătate. La Arad, de exemplu, costurile investițiilor de care are nevoie Spitalul Clinic Județean de Urgență se ridică la jumătate din bugetul Consiliului Județean pe anul în curs.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.