Nicolae Ioţcu: „De ce activişti de partid în Guvern şi nu specialişti?!”

Nicolae Ioţcu: „De ce activişti de partid în Guvern şi nu specialişti?!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, reacţionează faţă de propunerea formulată de PSD pentru ocuparea portofoliului de Ministru al Bugetului de către Claudiu Manda. Preşedintele CJ Arad este de părere că Guvernul perseverează în greşeli, numind ca titulari ai unor portofolii extrem de importante personaje care nu şi-au probat capacitatea în economia reală.
„Ca şi cum nu ar fi fost destul că avem un Ministru al Finanţelor cu experienţă zero în economia reală, suntem pe punctul de a vedea un alt produs al noii generaţii politice promovat în Guvern, la un minister de mare responsabilitate, fără să fi condus în prealabil măcar o shaormerie. Este vorba de Claudiu Manda, pe care PSD îl propune la Ministerul Bugetului! Despre Claudiu Manda nu se ştiau prea multe până în urmă cu câteva zile, decât că a fost toată viaţa, până la cei 38 de ani ai săi, un politruc. Este deputat de la vârsta de 24 de ani, după ce anterior îndeplinise funcţiile pline de responsabilitate de director al Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, dar şi director adjunct cu probleme de tineret în cadrul Direcţiei pentru Tineret şi Sport a judeţului Dolj, iar ulterior secretar general al Tineretului Social Democrat. Desigur, faptul că este finul de cununie al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi că are împreună cu fosta soţie a acestuia câteva proprietăţi imobiliare comune, nu contează defel în ecuaţia numirii sale la un minister de care depinde bunăstarea şi dezvoltarea întregii infrastructuri sociale naţionale!” – se arată într-un comunicat de presă al lui Nicolae Ioţcu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad s-a referit şi la episodul întâlnirii de la Palatul Cotroceni dintre Ministrul Finanţelor şi preşedintele Traian Băsescu, un episod care ar fi trebuit să pună pe gânduri politicienii în funcţii decizionale care decid numirile în Guvern. „Concluzia premierului după eşecul ministrului de Finanţe Ioana Petrescu de la Palatul Cotroceni a fost că «în guvern trebuie aduşi şi mai mulţi tineri». Oare de ce nu mai mulţi tehnocraţi, mai mulţi oameni pricepuţi, meseriaşi care au demonstrat în domeniile lor de activitate că înţeleg ce înseamnă să faci performanţă şi sunt capabili de ea?! Logica după care se încearcă punerea pe linia de plutire a statului, atârnându-i câte o piatră de moară de glezne, este bizară”, spune Nicolae Ioţcu.
Acesta completează cu faptul că nu îl cunoaşte personal pe Claudiu Manda, deci îl poate evalua doar de la distanţă. „Nu mă îndoiesc că viitorul ministru Manda este un tip loial partidului, crescut de mic în structuri, un militant fanatizat al stângii, activ în confruntări şi adversar incomod pentru oponenţi, în acelaşi timp simpatic, bonvivant, o prezenţă plăcută la ospeţele colegiale. Aceste calităţi însă nu sunt necesare la Ministerul Bugetului şi, mai mult, nu ar trebui să valoreze nimic în discuţia aceasta!” – este punctul de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

 1. Iotcule sa fim seriosi. pe vreme lui Boc numai tehnocrati au fost ?? SA NU FIM IPOCRITI!

  Raspunde
 2. specialisti ca pe vremea PDl,nu?

  Raspunde
 3. Iotcule daca taceai filosof ramaneai, bine ca a fost Igas un profesionist, a facut Aradul de ras cu prostiile ce le debita

  Raspunde
 4. Doamne fereste, PD-L a avut cei mai prosti oameni in Guvern, cine poate sa-i uite pe Boc, UDrea, MRU, Igas,Funeriu etc.

  Raspunde
 5. Iotcule esti cel mai prost, sa-ti fie rusine ca ai dat bani doar la primariile pdl-iste nu te-ai gandit ca si restul au nevoie de bani ca sa faca lucrari pt cetateni lor.

  Raspunde
 6. Da-va dracu cu pd-l vostru niste ipocriti !

  Raspunde
 7. Fix Iotcu vorbeste?! HAahahha! La cati specialisti `juristi` a angajat el in Consiliul Judetean doar pentru ca i-au lipit afise cu el si Falca in campanie suntem satui!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.