Nicușor Dan: „Nu vom negocia cu alte partide care vor susține guvernul Cioloș”

Nicușor Dan: „Nu vom negocia cu alte partide care vor susține guvernul Cioloș”

Nicușor Dan, președintele USR, a transmis joi, la Arad, un mesaj despre importanța alegerilor din 11 decembrie și a subliniat din nou că USR nu va face nicio alianță nici înainte și nici după alegeri și că nu va negocia cu partidele care vor susține un guvern Cioloș.

„Avem două opțiuni, fie Dacian Cioloș, fie Liviu Dragnea, fie o guvernare onestă așa cum a fost guvernarea Cioloș, fie teleormanizarea României, prin asta înțelegând sărăcirea oamenilor și corupție. Cele mai sărace județe sunt și cele mai corupte”, a declarat Nicușor, într-o conferință de presă ținută la Arad, acolo unde o echipă a Uniunii se află într-o călătorie electorală care va continua vineri la Oradea și sâmbătă la Cluj.

„USR nu face alianțe cu nimeni, nici după alegeri și nu dă niciun cec în alb niciunui partid din România. Toate vechile partidele sunt responsabile pentru cum a ajuns România astăzi. Nu vom negocia cu alte partide care vor susține guvernul Cioloș. O sa avem un cuvânt de spus asupra programului și termenelor, și asupra pozițiilor de miniștri. Nu mergem să facem figurație și îl vom susține doar dacă va face altfel decît până acum și la nivel local și la nivel central”, a spus liderul USR.

El a scos în evidență diferența dintre USR și vechile partide: „USR nu depinde de rețele de influență și de baroni locali. De aceea putem să punem condiții viitorului guvern, pe program și pe componența cabinetului, căruia îi vom cere o guvernare pentru cetățeni și nu una care servește interesele partidelor, oricare ar fi acestea, așa cum s-a întâmplat până acum. Suntem împotriva oricărui privilegiu, fie că vorbim de imunități, fie de pensii speciale.”

Nicușor Dan, președintele USR, a fost prezent în mai multe județe din vestul și nordul țării.

„În plan extern vedem o influență tot mai puternică a Moscovei în regiune. Singura noastră șansă, evident, este să menținem atât parteneriatul european, cât și cel euroatlantic, trebuie să ne asumăm obligațiile pe care ni le-am luat, inclusiv cei 2% din PIB pentru Armată“, a declarat Nicușor Dan.

„După cum se poziționează partidele politice, alegerea din 11 decembrie cred că e destul de limpede: între niște partide care, cu toate defectele lor, de care suntem conștienți și nu le băgăm sub preș, au o orientare puternică occidentală și niște partide care au o simpatie, o apropiere orientală“, a precizat președintele USR.

„Consider că 11 decembrie este o alegere între statul de drept și care intră cu capul sus în Europa și o guvernare care a atacat, prin partidele care au susținut-o, statul de drept, care poate să aibă riscul de a avea un prim-ministru condamnat penal, care să fie ocolit de cancelariile occidentale. Deci și din punctul de vedere al politicii externe, alegerile din 11 decembrie sunt decisive“, a mai declarat Nicușor Dan.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.