Nimeni nu vrea să locuiască în casa în care s-a născut Hitler. Avertisment scris pe o plăcuţă!

Nimeni nu vrea să locuiască în casa în care s-a născut Hitler. Avertisment scris pe o plăcuţă!

Ministerul austriac de Interne vrea să lanseze un apel public pentru a găsi un administrator pregătit să se instaleze în casa unde a venit pe lume dictatorul nazist Adolf Hitler în anul 1889.

Casa situată în Braunau-am-Inn (Austria) este nelocuită de 3 ani, iar în prezent este codeținută de statul austriac, municipalitatea din Braunau-am-Inn şi proprietari privați – sistem ales, astfel, pentru a împiedica transformarea acesteia într-un loc de pelerinaj pentru neonazişti. Impozanta clădire-monument are 800 de metri pătraţi și este situată în centrul micului sat de la frontiera cu Germania.

Proprietarul actual, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a refuzat închirierea clădirii unei universități populare şi unui centru de caritate dedicat migranților, așa cum i-au propus statul şi municipalitatea.

Ministerul doreşte însă ca toate asociaţiile, companiile sau firmele care sunt interesate de această clădire să anunţe acest lucru cât mai curând.

În trecut, casa a mai găzduit o şcoală profesională şi un atelier pentru persoane cu handicap.

Chiria cerută pentru clădirea în care dictatorul nazist a trăit până la vârsta de trei ani ajunge la 4.600 de euro pe lună. Mai multe oferte de cumpărare formulate de statul austriac au fost respinse de proprietar, care a cerut sume de bani mult prea mari.

O placă comemorativă, realizată dintr-un fragment de piatră adus din lagărul din Mauthausen, a fost plasată în 1989 pe trotuarul din faţa casei, de municipalitatea din Braunau-am-Inn. Pe placă este gravat un avertisment contra fascismului.

Foto: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.