„Noaptea Muzeelor”, la Arad şi Lipova: CÂND şi CE VEI PUTEA VIZITA

„Noaptea Muzeelor”, la Arad şi Lipova: CÂND şi CE VEI PUTEA VIZITA

Complexul Muzeal Arad organizează sâmbătă, 16 mai 2015, la Arad (Palatul Cultural, Muzeul de Artă şi Sala Clio), între orele 20 şi 2, şi la Muzeul Oraşului Lipova, între orele 18 şi 24, evenimentul „Noaptea Muzeelor”. Acesta se desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad şi a Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Publicul se bucură, astfel, de 11 ani încoace, de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale pentru a celebra alături de alte mii de instituții similare din Europa „Noaptea Muzeelor”.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a unsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

„De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașul – instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative, etc.

Este practic o sărbătoare a industriilor culturale și creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor deschise, etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Muzeal Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.