Noi game de produse fitoterapeutice, rodul colaborării între Institutul de Ştiinţe ale Vieţii ,,Aurel Ardelean” al UVVG și o companie binecunoscută în domeniul plantelor medicinale

Noi game de produse fitoterapeutice, rodul colaborării între Institutul de Ştiinţe ale Vieţii ,,Aurel Ardelean” al UVVG și o companie binecunoscută în domeniul plantelor medicinale

Cu o activitate ştiinţifică orientată spre cercetare, unde – prin contribuţii originale în domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii şi ecologiei restaurative – regretatul Preşedinte, Rector Fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi-a creat un nume respectat atât în ţară cât şi în străinătate.

Activitatea sa a fost marcată şi de participarea cu lucrări ştiinţifice prezentate la congrese, sesiuni ştiinţifice, simpozioane şi o activitate publicistică laborioasă. Astăzi, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii ,,Aurel Ardelean” UVVG Arad, care cu onoare îi poartă numele, contribuie și la dezvoltarea şi diversificarea gamei de produse oferite de companii fitoterapeutice din România. În acest portofoliu de colaborări se află PlantExtrakt, o companie binecunoscută cu peste 20 de ani de experiență în prelucrarea plantelor medicinale pentru realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice. Compania produce în jur de 650 de tipuri diferite de tincturi mamă, din care doar 27 sunt comercializate ca atare pe piață, restul fiind utilizate ca materie primă la fabricarea preparatelor homeopate.

Altfel, compania a planificat deschiderea unei linii de produse fitoterapeutice de tincturi mamă cu activitate terapeutică antioxidantă și antiinflamatoare în patologii specifice de organ. PlantExtrakt deține tehnologia completă de producție a acestor tincturi și echipamente de caracterizare chimică, dar nu are capacitatea de a testa proprietățile biologice a acestor produse fitoterapeutice în laboratoarele proprii.

Institutul de Ştiinţe ale Vieţii ,,Aurel Ardelean” din cadrul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad împreună cu Universitatea din Bucureşti realizează selectarea tincturilor mamă antioxidante din gama de tincturi produse de PlantExtrakt (peste 15 produse analizate; ex. Filipenducla ulmaria, Fraxinus excelsior, Gaultheria procumbens, Populus tremula, Ribes nigrum şi Thuja occidentalis). Astfel a fost testat în vitro (culturi de celule) şi validat în vivo (animale laborator) primul produs destinat terapiei inflamației intestinale pe bază de Thuja occidentalis.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.