Noile RESTRICȚII în vigoare ÎNCEPÂND de AZI. Ce va fi permis de Paști

Noile RESTRICȚII în vigoare ÎNCEPÂND de AZI. Ce va fi permis de Paști

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat noile restricții care sunt în vigoare începând de astăzi.

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia – unde incidenţa este peste 4 la mie în ultimele 14 zile – în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică) circulaţia să fie permisă doar până la ora 20. La operatorii economici activitatea să fie redusă până la ora 18. Revenirea asupra acestor măsuri se face când se revine sub 3,5 la mie.

Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie.

Pentru noaptea de 27.03 și 28.03 măsura va fi limitată până la ora 22 pentru persoanele care se vor deplasa pentru sărbătoarea Pesah.

Pentru noaptea de 3 – 4 aprilie, se va permite circulația persoanelor în afara localității pentru deplasarea la slujbele religioase de Paștile Catolic până la ora 2. S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox. Și atunci vor fi stabilite ore de participare. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de guvern, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că în zonele unde rata de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori se vor închide și sălile de fitness.

În ceea ce privește declarația pe proprie răspundere, Raed Arafat a precizat: „Declarația este numai după ora 20. Între 18 și 20 se circulă. Dacă este după ora 20 și vrei să te deplasezi undeva trebuie să ai declarația”.

  1. […] post Noile RESTRICȚII în vigoare ÎNCEPÂND de AZI. Ce va fi permis de Paști appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.