Nouă DRUMURI județene, în lucru anul acesta și anul viitor

Nouă DRUMURI județene, în lucru anul acesta și anul viitor

Peste 63 de kilometri de drumuri judeţene din zona de frontieră au finanţare, cea mai mare parte din fonduri europene, informează Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Astfel, anul acesta şi anul viitor se va lucra la 9 drumuri judeţene.

În strategia noastră pentru drumuri, finanţarea europeană este o componentă importantă. Vom finanţa în zona transfrontalieră reabilitarea unor drumuri importante pentru cetăţeni. Se lucrează deja la Nădlac – Pereg şi Dorobanţi – Macea. În licitaţie se află Pecica – Turnu, Dorobanţi – Macea, Curtici – Sânmartin, Centură Curtici, Sânmartin – Socodor, Socodor – Nădab, Grăniceri – Pilu. Tot în stadiul de licitaţie se află drumurile care vor fi reabilitate din fondurile Consiliului Judeţean drumurile Grăniceri – Pilu şi Şofronea – Zimand. Investiţia totală în cei 63 de kilometri de drumuri judeţene este de 116,9 milioane de lei”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Prin aceste investiţii, contribuim la siguranţa în trafic şi confortul cetăţenilor, la facilitarea relaţiilor economice şi contribuim prin investiţii la creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă. Consiliul Judeţean Arad foloseşte toate sursele de finanţare pentru a aduce bani în investiţii iar drumurile judeţene sunt o prioritate. Procedurile pentru obţinerea finanţării, proiectare şi execuţia propriu zisă a lucrărilor sunt complicate, dar facem paşii necesari pentru a ajunge la obiectivul pe care îl dorim toţi: investiţii eficiente şi drumuri mai bune”, a adăugat Sergiu Bîlcea.

  1. Da cand mama gaii aveti de gand sa faceti odata si drumul Arad-Siria si Masca – Maderat – Tarnova – Buteni, care are si de-a dreptul catastrofal sector Maderat – Tarnova. De asemenea si drumul Tarnova – Dud – Taut – Nadas. Toata zona aia de judet parca e uitata de lume de parca locuitorii de acolo traiesc pe alta planeta. Sa plombat recent pe sectorul Maderat – Tarnova ( gropile mari ), dar cele mai mici si foarte multe si dese au ramas la locul lor. Practic, i-ti suna si creierii in cap cand treci pe acolo, caci fiind asa de multe si dese, nu ai cum sa le eviti. Sunt o adevarata ” mana cereasca ” pentru directia si suspensiile autovehiculelor. Bine ca platim taxe de drum dar banii ii folosesc altii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.