Nouă filme pe care orice pasionat de pariuri sportive ar trebui să le vadă

Lumea pariurilor s-a schimbat radical în ultimul timp. Acum, pasionații pot activa oferte promoționale folosind coduri precum cod bonus Stanleybet. În trecut, nu exista această posibilitate, dar suspansul, pasiunea și dama erau la același nivel foarte ridicat.

Aceste elemente nu lipsesc din filmele inspirate din lumea betting-ului. Iată 9 producții pe care ar trebui să le vadă orice amator de pariuri sportive:

Silver Linings Playbook – 2012

Cu zeci de premii la activ, inclusiv un Oscar, acest film este ca o poveste de dragoste din Philadelphia între un bărbat și echipa sa favorită, pe care pariază mai mult decât ar fi cazul. Din distribuție fac parte Robert de Niro, Bradley Cooper, Chris Tucker și Jennifer Lawrence.

După ce și-a pierdut slujba și soția și a petrecut timp într-o instituție de boli mintale, Pat Solatano (Bradley Cooper) ajunge să locuiască cu părinții săi (Robert De Niro, Jacki Weaver). El vrea să-și refacă viața și să se reîntâlnească cu soția sa, dar lucrurile se complică.

Even Money – 2006

Trei dependenți de jocuri de noroc sunt uniți în această intrigă polițistă despre crimă, hazard, corupție și baschet universitar. Firul epic devine din ce în ce mai captivant, până la răsturnarea radicală de situație din final, iar distribuția este una stelară, cu Danny de Vito, Kim Basinger, Forest Whitaker sau Ray Liota.

Carolyn, o scriitoare, își pierde economiile familiei la jocuri de noroc. Ea se împrietenește cu un magician care visează să dea lovitura. Uciderea unui dealer de pariuri îi pune pe polițiști pe urmele lui Victor, omul misteriosului Ivan. Acțiunea se desfășoară pe mai multe planuri, care la un moment dat se unesc.

Two For The Money – 2005

Al Pacino și Matthew McConaughey conduc o distribuție de excepție, în timp ce fac echipă pentru a câștiga milioane prin pariuri sportive, dar în curând previziunile vin din inimă și nu din cap, iar afacerile se îndreaptă spre faliment.

O accidentare în face pe Brandon să se retragă din fotbalul profesionist și să devină tipster. El ajunge în Manhattan, unde lucrează pentru bogătașul Walter Abrams. În peisaj apare și Armand Assante.

Bookies – 2003

Trei studenți cu inițiativă încep o afacere de succes în domeniul betting-ului, dar ajung „să se calce pe picioare” cu mafia italiană. Ieșirea din afacere pare cea mai înțeleaptă decizie, dar nu antreprenorii au ajuns la un punct în care nimic nu mai este simplu. Multe scene se petrec într-o universitate fictivă din statul New York. Ei bine, acest scene au fost filmate în Köln, Germania.

Smart Money – 1996

Jimmy visează să devină un mare broker în New York. Pentru a obține banii necesari ca să își înceapă afacerea, el se va alătura unui sindicat subteran de pariuri sportive. Pe măsură ce lucrurile se dezvoltă, va trebui să facă alegeri de viață sau de moarte.

Din distribuție fac parte Sam Dobbins, Lira Angel, Alex Demir și Michael Paternak.

Let It Ride – 1989

Richard Dreyfuss este un șofer de taxi care se confruntă cu ceva familiar pentru pariorii sportivi – optimism exacerbat în cele mai îngrozitoare circumstanțe. Într-o zi, el aude un pont despre o cursă de cai, pariază și câștigă mulți bani. În loc să plece acasă, rămâne la hipdrom și își forțează norocul toată ziua. Se va îmbogăți, sau se va alege cu buzunarele goale? Aceasta este întrebarea pe care și-o pune orice telespectator atunci când îl privește pe taximetristul care și-a pierdut controlul.

The Color of Money – 1986

Fast Eddie Nelson (Paul Newman) este un veteran al biliardului, care se apropie de vârsta pensionării. Atunci când îl vede pe Vincent Lauria (Tom Cruise), un tânăr promițător, el simte că poate să simtă în continuare adrenalina competiției și să câștige bani prin intermediul acestuia. Cu timpul, Vincent devine tot mai bun, dar și tot mai arogant, ajungând în final la o confruntare cu mentorul său.

The Gambler – 1974

Axel Freed, un profesor respectat, este dependent de jocuri de noroc. Uneori, el câștigă în stil mare, dar pierde totul la fel de repede. Se împrumută de la iubita lui, apoi de la mama sa bogată și, în cele din urmă, de la un interlop. Pur și simplu nu se poate opri. Prietena îl părăsește, mama îl reneagă, iar băieții răi vor să îl omoare. Trebuie să dea lovitura ca să își plătească toate datoriile și alege un meci de baschet în care este implicat unul dintre elevii săi.

Eight Men Out – 1988

Opt membri ai celei mai mari echipe din istoria baseball-ului, Chicago White Sox (1919), sunt abordați de mafia pariurilor pentru a juca prost în World Series, împotriva Reds. Întrucât zgârcitul patron Charles Comiskey tocmai le tăiase din salarii, ei acceptă oferta. Unii jurnaliști observă rata neobișnuit de mare de jocuri proaste din partea favoritei și încep să își exprime suspiciunile în ziar. Din moment ce nu toți jucătorii din echipă au fost cumpărați, unii din grup joacă excepțional de bine, dându-le emoții celor corupți. În cele din urmă, liga decide să investigheze suspiciunea de non-combat. Din distribuție fac parte Charlie Sheen, Don Harvey și John Cusack.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.