NOUĂ INCENDII stinse de pompierii arădeni în ultimele 24 de ore!

NOUĂ INCENDII stinse de pompierii arădeni în ultimele 24 de ore!

Subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş” al judeţului Arad au executat 9 misiuni de stingere incendii în ultimele 24 ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleșca, din cele 9 incendii, 6 au fost de vegetaţie uscată, resturi vegetale sau menajere, un incendiu s-a manifestat la un lan de grâu, unul la o anexă casă particulară şi unul la un autotren ce transporta aparate de aer condiţionat.

Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şagu care s-a deplasat la intervenţie cu o autospecială, o cisternă şi un tractor, în localitatea Şagu pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un lan de grâu pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha, cu posibilităţi de propagare la întreaga cultură şi la culturile învecinate. După aproximativ o oră de intervenţie, incendiul a fost stins în limitele găsite fără a produce alte pagube.

Secţia de Pompieri Bârzava s-a deplasat cu un echipaj format din un ofiţer şi 5 subofiţeri pe DN 7 în localitatea Căpruţa pentru interveni la stingerea unui incendiu ce a cuprins un autotren cu dublă remorcă. In momentul sosirii echipajului de intervenţie incendiul se manifesta violent la prima remorcă, cu posibilităţi de propagare la a doua şi la capul tractor. Incendiul a fost localizat şi limitat în 15 minute, fără a se propaga la capul tractor sau la cealaltă remorcă şi stins în aproximativ 45 minute.

Cauza probabilă a incendiului este „frecare mecanică” între una dintre roţi şi puntea autotrenului.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.