Noua tulpină a SARS-CoV-2 ÎNGROZEȘTE Europa. Mai multe țări, între care și România, au suspendat zborurile din și spre Marea Britanie

Noua tulpină a SARS-CoV-2 ÎNGROZEȘTE Europa. Mai multe țări, între care și România, au suspendat zborurile din și spre Marea Britanie

Noua tulpină a SARS-CoV-2, cu 70 la sută mai contagioasă, a fost depistată în mai multe țări europene, după ce a făcut ravagii în Marea Britanie.

Astfel, Consiliul UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre pentru a reacționa urgent și unitar în această problemă.

Deja mai multe țări europene au suspendat zborurile din și spre Marea Britanie și Irlanda de Nord, instituind carantina pentru cei care se întorc din aceste state. Între țările care au luat deja o asemenea măsură se numără și România.

Iată hotărârea luată aseară de autoritățile române:

„Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.