LIDL anunţă că a eliminat şase aditivi din lista de ingrediente a mezelurilor producţie proprie.
Astfel, LIDL a eliminat din rețetele mezelurilor marcă proprie, semnalizate pe ambalaje cu „Rețetă Curată”, soia, o sursă de proteină vegetală, care însă poate fi alergenă, MDM, un ingredient obținut prin dezosarea mecanică a cărnii, dar și amidonul, un agent de îngroșare și stabilizare, care reține apa din compoziția produsului.
Un alt aditiv eliminat este glutenul, un alergen care se găsește în diverse cereale, care nu este tolerat de anumiți consumatori alergici. Acum, însă, selecția de mezeluri marcă proprie Lidl cu „Rețetă curată” poate fi consumată și de persoanele alergice la gluten.
Mai mult, mezelurile marcă proprie Lidl cu „Rețetă Curată” nu vor avea coloranți sintetici, care sunt obținuți prin procese chimice sau monoglutamat (E621), un potențiator de gust.
Lista completă a ingredientelor eliminate: Soia, amidon, MDM, monoglutamat, gluten și coloranți sintetici.
Lasă un comentariu