Noutăţi privind Ritualul Botezului! Trei propuneri agreate de Biserică

Noutăţi privind Ritualul Botezului! Trei propuneri agreate de Biserică

Avocatul Poporului a formulat trei propuneri în atenţia Patriarhiei Române în ceea ce priveşte Ritualul Botezului, după tragicul eveniment de la Suceava în care a murit un bebeluş.

Propunerile au fost agreate de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul unei întâlniri avute zilele trecute cu Avocatul Poporului.

Iată propunerile făcute Patriarhiei Române:

  1. Analizarea oportunității includerii în programa universitară a Facultăților de Teologie Ortodoxă a unor cursuri/pregătiri suplimentare privind practicile liturgice aplicate Tainei Botezului, precum și organizarea unor astfel de cursuri pentru preoții activi;
  2. Discuții amănunțite între preoți și familie referitoare la starea de sănătate fizică a copilului, inclusiv consultarea medicilor curanți ai copiilor ori de câte ori starea de sănătate a copilului o impune și stabilirea modalității de efectuare a ritualului Botezului, adaptată fiecărui caz;
  3. Încurajarea părinților pentru stabilirea Botezului la o dată la care dezvoltarea fizică a copilului permite desfășurarea ritualului, fără a implica riscuri; explicarea faptului că înfăptuirea Tainei Botezului, în termen de 40 de zile de la nașterea copilului, nu este obligatorie și că nu este prevăzut un termen limită până la care copilul poate fi creștinat.

    Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.