NU CUMPĂRAȚI medicamente de pe Internet! STEROIZI şi PASTILE HORMONALE ALTERATE, vândute pe diverse site-uri

NU CUMPĂRAȚI medicamente de pe Internet! STEROIZI şi PASTILE HORMONALE ALTERATE, vândute pe diverse site-uri

Mai multe percheziții au avut loc, marți după-amiază, la persoane specializate în comerţ online cu medicamente contrafăcute.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2016, persoanele bănuite ar fi înfiinţat zece site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România, Spania, Italia, Belgia, Germania și Anglia o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi: steroizi anabolizanţi și hormoni.

Potrivit autorităţilor, medicamentele nu doar că erau contrafăcute, dar erau şi alterate, astfel că sănătatea celor care le foloseau era pusă în pericol.

Produsele originale de acest tip se comercializează, de regulă, numai prin unităţi farmaceutice. Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 €, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 €.

Cutii întregi de medicamente contrafăcute au fost confiscate de poliţişti în urma percheziţiilor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.