Nu îți place cum arată zona centrală a Aradului? Dacă ai sugestii sau propuneri, participă la DEZBATERE

Nu îți place cum arată zona centrală a Aradului? Dacă ai sugestii sau propuneri, participă la DEZBATERE

Organizația locală a Uniunii Salvați Romănia continuă seria dezbaterilor publice, invitând cetățenii interesați să își exprime opiniile pe tema situației prezente, precum și a evoluției viitoare a municipiului Arad, din punct de vedere urbanistic. Întâlnirea va avea loc joi, 09.11.2017, de la orele 18:00, la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etajul 4. Printre invitați s-au anunțat arhitecții Alexandru Nagy Vizitiu, Radu Măran, precum și artistul plastic arădean Lucian Țidorescu.

„Putem observa că municipiul nostru suferă din punct de vedere al patrimoniului construit, zona centrală a acestuia fiind un exemplu elocvent al problemelor care macină la propriu clădirile istorice ale Aradului. Pe lângă acest fapt, lipsa unui plan coerent pentru transformarea unor artere bogate din punct de vedere arhitectural în zone pietonale, pentru aducerea cetății în circuitul turistic, pentru punerea în valoare a unor imobile cu un istoric deosebit, ne conving de necesitatea unei schimbări în modul de abordare al acestor probleme”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Trăim într-un oraș deosebit, cu o personalitate puternică, reflectată în clădirile sale monumentale, în bulevardul central și o cetate cu potențial imens. Din păcate, observăm că spiritul municipiului nostru se stinge. Orașe precum Oradea, Alba Iulia, ca să nu mai spun de Sibiu, sunt acum cu mult în fața Aradului. Indiferența autorităților locale duce la pierderi care cu greu vor putea fi recuperate. Mă doare să văd starea jalnică în care este întreaga zonă centrală, în timp ce prin alte părți clădirile istorice sunt restaurate și strălucesc, devenind un autentic magnet pentru turiști, spune Sergiu Vlad, deputat al USR.

Loading...
 1. O idee buna! Rog sa atacati si subiectul curateniei atat din zona centrala dar si in restul orasului. Bafta!

  Raspunde
 2. ARADUL ESTE UN ORAS CURAT si CIVILIZAT!!! “Ciuma Rosie ‘ impreuna cu tromp[eta de serviciu USR ,” NU-I INTERESEAZA PROBLEMELE ARADENILOR “!
  Ei critica tot timpul administratia locala, fiindca au primit ordin.

  Raspunde
 3. USR-istii astia mai bine si-ar da demisia. Vad ca nu se pricep la nimic si cer mereu intrevederi ca sa ii ajute oamenii pe ei!! Deputatul gogoasa nu este capabil sa lege doua cuvinte, cum va fi capabil sa conduca o discutie. Lasati-va ca rade lumea de voi!!

  Raspunde
 4. Laudabila initiativa USL -ului. Mai lasati sloganele portocalii si deschideti ochii sa vedeti ce vede toata lumea: se darama orasul peste noi. Si mai regretabil este ca e vorba de monumente istorice, care daca ar fi renovate ar putea aduce turisti in Arad.

  Raspunde
 5. Cand insusi presedintele nou ales ” BARNA” spune ca trebuie partidul sa-si schimbe atitudinea de” ONG ” in atitudine de partid si sa aiba o doctrina si strategie, care le lipseste cu desavarsire.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.