NU PARCAȚI autoturismele în zona parcărilor rezidențiale, FĂRĂ CONTRACT. Riscați AMENDĂ și mașina RIDICATĂ (FOTO)

NU PARCAȚI autoturismele în zona parcărilor rezidențiale, FĂRĂ CONTRACT. Riscați AMENDĂ și mașina RIDICATĂ (FOTO)

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad sancționează ocuparea fără contract a parcărilor rezidențiale, prezența agenților constatatori devenind tot mai frecventă, în condițiile finalizării licitațiilor destinate ocupării locurilor create prin programul de regenerare urbană. Amenda aplicată pentru această contravenție se stabilește între 300 și 400 lei.

Conform HCLM Arad nr. 510/2019 privind aprobarea documentației de atribuire a serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reşedinţă şi ridicări vehicule către SC RECONS SA Arad, în vederea disciplinării staţionărilor auto în perimetrul stradal, fluidizării şi creşterii siguranţei în trafic, respectiv pentru protecţia mediului înconjurător, atribuirea locurilor destinate parcării din parcările rezidențiale se realizează pe baza contractelor solicitanților, încheiate cu SC RECONS SA Arad.

Spațiile de parcare care fac obiectul atribuirii/licitaţiei sunt cele situate în parcările de reşedinţă, amenajate la mai puţin de 30 de metri de frontul imobilelor utilizate de locatari. În funcţie de configuraţia perimetrului de amplasare, se pot atribui locuri şi pentru solicitanţii din alte zone, domiciliaţi la o distanţă de până la 100 metri de zona parcărilor rămase libere, informează DGPL Arad.

Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația parcării mașinilor pe trotuar ce are drept efect blocarea circuitului pietonilor cât și în cazul vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă se va proceda atât la aplicarea amenzii contravenționale (în sumă între 580-725 lei și 3 puncte penalizare la permis), cât și la ridicarea autovehiculelor astfel parcate.

Ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a vehiculelor fără stăpân și abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau al unității administrativ-teritoriale se realizează prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC RECONS SA Arad. Costurile logistice ale acestor operațiui sunt: 170 ridicarea, 130 transportul și 20 de lei pe zi depozitarea.

Situațiile de ocupare abuzivă a unor locuri de parcare deja contractate de alți cetățeni pot fi sesizate dispeceratului poliției locale, care va deplasa un echipaj în cel mai scurt timp, pentru a proceda la remedierea situației.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.