Nu te-ai căsătorit încă?! Nu-i bai! Descoperirea cercetătorilor americani te va lăsa fără cuvinte!

Nu te-ai căsătorit încă?! Nu-i bai! Descoperirea cercetătorilor americani te va lăsa fără cuvinte!

Faptul că într-o căsnicie nu toate lucrurile merg ca pe roate, am aflat-o cu toții, fie pe propria piele, fie de la prieteni, însă, ceea ce au descoperit cercetătorii americani este de-a dreptul îngrijorător: căsătoria poate afecta sănătatea unei persoane. Ba maimult, sâcâielile, criticile şi dezamăgirile venite din partea partenerului de viaţă pot accentua depresia, susțin oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Mai multe studii efectuate până în prezent au arătat că mariajul poate asigura fericirea, sănătatea şi longevitatea, însă, acum cercetătorii au descoperit taman contrariul: căsătoria poate duce la accentuarea stărilor depresive.

Specialiştii au supus mai multe cupluri unor teste psihologice, timp de 11 ani, în urma cărora au descoperit că mariajul poate fi o sursă de „stres social pe termen lung”.

„Depresia nu este o consecinţă directă a stresului marital, însă o favorizează prin multitudinea de schimbări asociate”, afirmă Richard Davidson, unul dintre cercetători.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.