Nu te-ai fi gândit la una ca asta! De ce ÎNTÂRZIE mereu Vladimir Putin la întâlnirile oficiale?

Nu te-ai fi gândit la una ca asta! De ce ÎNTÂRZIE mereu Vladimir Putin la întâlnirile oficiale?

Puțini sunt cei care ar îndrăzni să-l lase pe Papa Francisc să aștepte, unul dintre aceștia fiind președintele rus Vladimir Putin, care a ajuns la întâlnirea programată, miercuri după-amiază, la Vatican, cu o întârziere de peste o oră. Președintele Rusiei a întârziat la întrevedere, iar atitudinea acestuia nu este un act de impolitețe, ba dimpotrivă.

Obiceiul liderului de la Kremlin de a întârzia la întâlnirile oficiale este o regulă. Durata întârzierii sale variază chiar în funcţie de interlocutor, o întârzierea de până într-o oră fiind chiar un semn de respect.

La prima întâlnire cu Papa Francisc, în 2013, preşedintele rus a întârziat 50 de minute, iar la cea cu regina Marii Britanii, în 2003, doar 14 minute. În schimb, fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a trebuit să-l aştepte odată nu mai puţin de patru ore, iar părinţii copiilor ucişi într-un accident aviatic au aşteptat la cimitir două ore sosirea liderului de la Kremlin.

Liderii europeni îşi amintesc că întârzierile lui Putin la întâlnirile cu ei au durat între o oră şi două ore. Nici secretarul american de stat John Kerry nu a fost scutit de un astfel de tratament, el fiind nevoit în 2012 să facă o plimbare prin Piaţa Roșie din Moscova înainte să i se deschidă uşa Kremlinului, trei ore mai târziu după ora programată.

Până acum niciun oficial care nu a fost primit de Vladimir Putin la ora convenită nu a anulat întâlnirea, toţi preferând să-l aştepte.

În ceea ce privește prezența la conferinţele de presă televizate şi la alte evenimente, preşedintele Putin este foarte punctual, de unde s-ar putea trage concluzia că atitudinea lui nu ţine de neseriozitate, ci ar putea fi mai degrabă un comportament psihologic bine calibrat.

Liderul rus manifestă acelaşi comportament şi în viaţa privată. Fosta lui soţie, Ludmila, a mărturisit că, atunci când l-a cunoscut, el a întârziat foarte mult la primele întâlniri, iar acest lucru a făcut-o să plângă.

„Îmi amintesc cum mă plimbam pe lângă staţia de metrou. Primele 15 minute erau OK, o jumătate de oră la fel. Dar după ce trecea o oră şi el încă nu sosise, atunci începeam să plâng”, povesteşte fosta soţie a lui Putin.

Totuşi, în cazul ultimei întârzieri la întâlnirea cu Papa Francisc, Kremlinul a venit cu explicaţii, lucru ce nu s-a întâmplat până în prezent în numeroasele cazuri asemănătoare.

„Este adevărat că întâlnirea cu Papa a început puţin mai târziu după ora stabilită. Acest lucru se datorează faptului că discuţiile de la Milano au durat mai mult decât s-a anticipat, iar coloana oficială s-a deplasat mai încet pe străzile din Roma şi Milano”, a susţinut în faţa presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Foto: agenciapacourondo.com.ar

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.