Nu, USR nu e fain! Cătană și Bulumac sau dubla măsură în „partidul oamenilor noi”

Nu, USR nu e fain! Cătană și Bulumac sau dubla măsură în „partidul oamenilor noi”

Susținerea de către USR Arad a fostului pesedist Vasile Cătană pentru a fi desemnat subprefect dovedește multă ticăloșie în rândul „partidului oamenilor noi în politică”. Și o să explicăm de ce.

Din capul locului trebuie spus că nu Vasile Cătană este subiectul acestui articol, cel puțin noi neavând ce să-i reproșăm (lui!) din punct de vedere al traseului politic. Dar, nominalizarea, susținerea sa de către USR Arad și, mai departe, de forul de conducere central al acestui partid, ridică mari semne de întrebare vizavi de corectitudinea luării deciziilor în cadrul intern, ducându-ne cu gândul că, de fapt, acolo, în interior, primează niște interse de grup ale celor care conduc formațiunea. Iar deciziile luate acolo, în gașcă, între prieteni, nu vizează interesul comun, ci pe cel propriu.

Să ne întoarcem puțin în timp, la momentul desemnării candidatului la funcția de primar al Aradului pentru alegerile din 2020. USR și PLUS trebuiau să desemneze un candidat comun, care să câștige alegerile și să scape Aradul de nefasta influență a celor care au condus municipiul din 2004 – și îl conduc și în prezent, poate și grație unei decizii cu cântec a acelorași useriști, la care vom face referire în cele ce urmează. Pe scurt, Sebastian Bulumac, care la alegerile din 2016 candidase independent (susținut de societatea civilă, Partidul Mândri că Suntem Arădeni și PSD într-o încercare disperată de a scăpa Aradul de Falcă & Co) a fost desemnat de PLUS Arad ca și candidat la funcția de primar. (Nominalizarea lui Bulumac a pus paie pe foc în USR și PNL Arad, stricând calculele „băieților deștepți” din politica locală.) Desemnarea acestuia trebuia însă validată de forurile superioare ale PLUS, moment în care jocurile de culise – orchestrate de USR și PNL – au dus la blocarea candidaturii lui Sebastian Bulumac la primărie. Împotrivirea celor de la USR ținea de faptul că Sebastian Bulumac ar fi candidat, în 2016, susținut de PSD. Atenție, susținut, nu altfel, Bulumac nefiind niciodată membru al PSD. Dar, de acolo și până a i se lipi eticheta de „pesedist” nu a fost decât un pas, useriștii arădeni nedorind nici măcar să audă despre o candidatură a lui Sebastian Bulumac. De ce oare? Simplu: Pentru că le strica socotelile. Alea personale și de grup după care se conduc și se ghidează în continuare, pentru că nu ne explicăm altfel dubla măsură cu care au judecat în cazul lui Bulumac și în cel al lui Cătană. Adică, în cazul lui Cătană nu-i bai că a fost pesedist cu acte în regulă, cu funcție în partid, dar în cazul lui Bulumac a fost foarte mare bai că, din postura de candidat idependent la alegerile din 2016, a fost susținut (și) de PSD. Curat – murdar, nu?

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să constatăm că nici în USR nu e fain. Sau, e fain doar pentru unii…

  1. asa e in politica unde ati vazut voi corectitudine in lumea asta?

    Raspunde
  2. Problema de fond este alta, domnilor! Din 2016 până în 2020 când s-a arătat „oportunitatea” candidaturii, d-l Bulumac s-a remarcat prin ceva mai concret? Că lupta pe facebook și discursurile din baie în fața oglinzii intră la categoria „Nimeni nu-i mai deștept, mai bun și mai frumos ca mine!” Și asta în general se numește narcisism. Sî cauți o turmă și să te pui în fața ei e valabil la Șoșoace și Șoșoci. Probabil la USR n-a mers. Și d-l Bulumac s-a înființat pe calul alb la PLUS tot cu un „grup” de suținători fideli.

    Raspunde
    • Ia vedeti cati traseisti politici sunt in Usr la Arad si atunci o sa vedeti ca nu puteti avea asteptari de la ei. Sunt aceeasi mizerie si ei

      Raspunde
    • Dupa cum spui,trebuia sa se afirme in stilul lui Catana,cu luari de pozitie,viziune asupra proiectelor de dezvolatare a regiunii,administratie transparenta….alea ,aleea.Sunteti penibili Useristilor!

      Raspunde
  3. Micimea unor caractere din Usr a lasat Aradul prada mafiei inca patru ani!! Rusine sa le fie probabil ca sug si ei la tita lui Geanina ca altfel nu se explica !

    Raspunde
  4. usor, usor se va vedea adevarata fata a useristilor respectiv ; traseisti politici si oportunisti de joasa speta

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.