NU va fi GRATIS la ȘTRAND! Marin Lupaș: „Eu m-am săturat de minciunile domnului primar”

NU va fi GRATIS la ȘTRAND! Marin Lupaș: „Eu m-am săturat de minciunile domnului primar”

Primarul municipiului Arad anunța la începutul săptămânii că va încerca să ofere populaţiei gratuitate în zona comercială de pe Ștrandul Neptun, promițând că toate aceste lucruri se vor face până la deschiderea sezonului din 28 aprilie. Consilierul Marin Lupaș, constant susținător al accesului liber în partea pietonală a ștrandului, atrage atenția că proiectul Regulamentului Ștrandului afişat la transparenţă, cu dezbaterea aferentă organizată pe 6 aprilie, nu prevede gratuitatea anunțată de Primărie.

„Eu m-am săturat de minciunile domnului primar. Vorbește, atât el cât și PSD-iștii, despre cum o să fie gratis în zona comercială dar concret, pe lege cum s-ar spune, nu există așa ceva. În Regulamentul care va fi dezbătut marți nu scrie nimic despre introducerea gratuității! Oamenii ăștia își bat joc de arădeni?”, se întreabă consilierul independent Marin Lupaș.

„Vedem că documentele nu susțin declarațiile primarului. Și e revoltător ca după ce ani în șir comercianții de acolo au argumentat scoaterea tarifului pentru zona de terase, Falcă să spună că va elimina taxarea și de fapt, în acte, să nu se întâmple asta. Nu există nicio justificare pentru încasarea biletelor în zona comercială a ştrandului, administraţia nu oferă nimic care să justifice plata biletului. De ani de zile îi explic acest lucru primarului Falcă, dar cu aroganţa obişnuită, a refuzat să ţină cont de propunerile mele. Este aroganţa tipică omului cu bani, cu putere, pe care nu îl interesează dacă cetăţenii plătesc sume nejustificate. Acum zic mai bine mai târziu decât niciodată: haideţi să scoatem biletele din zona comercială, dar concret, prin decizii clare, nu prin declaraţii fără efect. Este nevoie de o decizie clară a CLM, nu cred că este cazul să transformăm zona în parc. Această intenţie, de a transforma în parc o parte din ştrand, îmi pare că ascunde alte intenţii, acum neclare. Haideţi să face ştrandul aşa cum îl doresc arădenii: cu tarif în zona propriu-zisă de ştrand, cu acces gratuit acolo unde nu sunt decât terase şi restaurante!”, a spus Marin Lupaş.

Acesta a pus la dispoziția presei și următoarele informaţii suplimentare:

În Proiectul de Hotărâre nr. Nr.78/27.03.2017 se cere aprobarea unui nou Regulament.

  • Acesta specifică la 13 că „Valorile tarifelor de intrare şi închiriere sunt cuprinse în Anexa la Hotărârea nr.180/2015 a Consiliului Local al Municipiului Arad.
  • Singura altă mențiune despre o schimbare a acestei anexe ar fi la 3 din Proiectul de Hotărâre: (1) Se aprobă modificarea Anexei la Hotărârea nr. 180/2015, în sensul înlocuirii sintagmei<A1 – acces în zona pietonală> cu <A1 – acces în zona III>.
  • Chiar se subliniază că „(2) Celelalte prevederi ale Hotărârii nr. 180/2015, privind modificarea tarifelor în zonele de agrement Ștrand Neptun și Patinoarul Municipal Arad, rămân nemodificate.

Nemodificarea prevederii din Anexa la Hotărârea din 2015 a CLM Arad va păstra același nivel de taxare adică, „A1– acces în zona pietonală: Bilet preţ întreg – 3,0 lei/zi, Bilet pentru evenimente – 2,5 lei/zi”.

  1. toti ne-am saturat de minciunile dlui primar!! si la ce ne ajuta????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.